De 5 mooiste slaapplaatsen in de Nederlandse natuur

Welke slaapplaatsen in Nederland zijn de mooiste, bijzonderste of steken er bovenuit? De keuze is reuze en je hoeft er niet ver voor te rijden. In Nederland kun je namelijk op de prachtigste plekjes terecht met een camper. Wij zetten vijf slaapplaatsen voor je op een rij in de Nederlandse natuur. Deze plekjes kun je gerust meenemen in je selectie voor een weekendje weg of een langere vakantie met je camper in Nederland.

Tussen de fruitbomen

Het drukke leven even achter je laten? Rijd dan naar natuurkampeerterrein ‘De Haverkamp’ in Voorst, in de Veluwse IJsselvallei. Je staat hier met je camper in het groen op een kleinschalig terrein waar je tussen de fruitbomen parkeert. Je voelt je hier meteen thuis, dankzij de gastvrije ontvangst en knusse sfeer. De omgeving is ideaal voor wandelaars en fietsers, maar er is meer dan dat. De Hanzesteden Zutphen en Deventer liggen in de buurt en zijn zeker een bezoek waard. Let op: het is een erkend Natuurkampeerterrein en daarom is een natuurkampeerkaart verplicht (Lees meer over het Groene Boekje in één van onze blogs). 

In het heuvellandschap

Hoeve Krekelberg

In de heuvels van Zuid-Limburg, ligt een pareltje dat ‘Hoeve Krekelberg’ heet. Deze natuurcamping ligt in het kleine dorpje Schinnen. Het is een camping met goede voorzieningen met verschillende camperplaatsen op terrassen met uitzicht over de Limburgse heuvels. Aan gezinnen is ook gedacht: je kunt hier een speciale gezinsplek boeken, dichtbij de speeltuin. De Mulderplas, de oude Alfa-bierbrouwerij kun je in een korte wandeling al bereiken. Voor een langere wandeling is Kasteel Ter Borgh een aanrader, hier kun je verschillende activiteiten doen, leuk voor jong en oud. Om hier een plekje te kunnen boeken, moet je ook in het bezit zijn van een natuurkampeerkaart.

Waterpret gegarandeerd

Camping Vlietland

Stap uit je camper en maak meteen een verfrissende plons in het meer. Huur een sup of een bootje in de jachthaven en je vaart zo de Vliet op. Voor waterliefhebbers is deze slaapplaats perfect! ‘Camping Vlietland’ ligt midden in het natuur- en recreatiegebied Vlietland en heeft onder andere mooie camperplekken aan het water. Ben je naast waterpret ook in voor een stedentripje, dan kun je vanaf hier alle kanten op: Leiden, Den Haag en Delft zijn goed te bereiken op de fiets. 

Met je wielen in het duin

Aan de Noord-Hollandse kust in Overveen ligt 'Camping de Lakens'. Boek je hier een ‘Dunespot’ dan sta je met je wielen in de duinen en loop je regelrecht het strand op. De camping doet er alles aan om jouw verblijf zo ontspannen mogelijk te maken. Er is namelijk een Fit & Zen Zone en een Wellness Dome. Ontspanning vind je natuurlijk ook aan het strand bij één van de vele beachclubs of met een wandeling door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Kortom, een hele relaxte plek aan zee!

Slapen op een landgoed

Landgoed de Hoevens

Installeer je camper (niet langer dan 7 meter) op een uniek plekje in de Brabantse natuur op 'Landgoed De Hoevens' in Alphen. Dit bijzondere natuurkampeerterrein ligt verscholen in de bossen vlakbij België. Wandelaars, fietsers en mountainbikers hoeven zich niet te vervelen, want je hebt hier de beschikking over een uitgestrekt knooppuntennetwerk van paden. Wil je meer weten over de natuur op De Hoevens, dan is het mogelijk om natuurwandelingen met gids aan te vragen. 
Ook hier geldt: natuurkampeerkaart verplicht.

Op pad in eigen land

Ben je wel toe aan een camperreis in de Nederlandse natuur? Bekijk hier ons actuele aanbod met huurcampers, boek direct en ga er binnenkort op uit in eigen land.