Inspiratie nodig voor je camperreis? uit een boekje!

Je hebt besloten om met de camper op pad te gaan. Je weet al ongeveer de bestemming. Je wilt optimaal gebruik maken van de vrijheid die een camper biedt. Een roadtrip maken, is dan zeker een goed idee. Maar waar overnacht je? Welke plekjes wil je bezoeken? Waar haal je je inspiratie vandaan? Wat ons betreft uit een boekje!

Hoewel er natuurlijk genoeg te vinden is op het wereldwijde web en je een aantal goede apps hebt, kun je daarnaast veel reisinspiratie en tips halen uit een boekje. Met een reisgids in de buurt, is het vooraf en onderweg fijn bladeren voor verrassende tips en aantrekkelijke routes. 

Dit is onze top 6 aan reisgidsen wanneer je op pad gaat met de camper:
 

Take the slow road

Een serie fijne gidsen geschreven door een Brit, Martin Dorey, die graag met zijn camperbusje op pad gaat. Hij schreef al verschillende boeken ingedeeld per route en land/regio, zoals bijvoorbeeld Schotland of Spanje/Portugal. De routes zijn deels verhalend beschreven en tegelijk staan er verschillende feiten en tips in voor bijvoorbeeld overnachtingsplekken en verrassende plekken die de moeite waard zijn om voor te stoppen.

Reistip gidsen                     camperreis inspiratie

Rustiek kamperen

De serie ‘Rustiek kamperen’ is een handzame gids waarin je suggesties vindt voor de meer kleinschalige (natuur)campings. Voor de meest populaire Europese camperlanden is er wel een rustiek kamperengids beschikbaar. De boekjes zijn handig ingedeeld met een landkaartje, zodat je snel kunt zien of er een geschikt plekje in de buurt is. Op de website van Rustiek Kamperen lees je meer.

Time to momo

Wanneer je van plan bent om een stad of meerdere steden te bezoeken tijdens je camperreis, kijk dan zeker eens naar de website en reisgidsen van Time to momo, voorheen de ‘100% reisgidsen’. 

Neem bijvoorbeeld de editie over Stockholm, Andalusië of Normandië. Het is compleet uitgerust met een uitneembare plattegrond, (stads)wandelingen, restauranttips, winkel suggesties en de nodige highlights in en rondom de stad om te bezoeken. Met deze gids op zak, is het een feest om een stad of regio beter te leren kennen.

Lonely Planet's Ultieme Reisplanner Europa

Je kunt een beetje last krijgen van keuzestress als je dit boek inkijkt. Het is best een fors boek om mee te sjouwen, maar het geeft je wel veel bijzondere suggesties voor Europese bestemmingen. Bovendien lees je ook nog eens wanneer de beste periode is om naar een specifieke bestemming toe te reizen. Wat het extra leuk maakt, is de informatie over bijzondere lokale evenementen of feestdagen om getuige van te zijn. Ook een fijn boek voor de nodige voorpret!

Het Groene Boekje

Blijf je met je camper in Nederland of trek je naar België of Frankrijk. Ben je fan van kleine, rustige campings midden in de natuur? Schaf dan het ‘Het Groene Boekje’ aan.

Met deze aanschaf, kun je terecht op verschillende Natuurkampeerterreinen, want je ontvangt samen met het boekje een persoonlijke digitale Natuurkampeerkaart. Deze kaart is een jaar geldig (per kalenderjaar) en kun je met de bijbehorende app gebruiken. In het boekje staan alle campings ingedeeld per provincie en land. Heel handig!

ACSI-campinggids

Als laatste zijn we erg te spreken over de ACSI-campinggids. Dit is vooral een aanrader als je in het laagseizoen op pad gaat. Met de bijbehorende CampingCard ACSI overnacht je namelijk in het laagseizoen voordelig op de door ACSI geïnspecteerde campings in Europa en dat zijn er veel! Je kunt kiezen of je de gids fysiek of digitaal via de app gebruikt. Ga je regelmatig of langer op reis, kun je ook een abonnement nemen. Op de website van ACSI vind je de verschillende opties.