De 10 fijnste camperplaatsen in Duitsland

Duitsland is een geweldig land om met de camper rond te reizen. Op veel campings verblijf je vaak direct aan het water of heb je een fantastisch uitzicht op het bergenlandschap. 

Met al die mooie natuurgebieden is Duitsland niet alleen een prachtige vakantiebestemming, het is voor veel Nederlanders ook vaak een doorreisland. En waarom zou je dan niet een gave camperplaats uitkiezen? In deze blog vertellen we je meer over de maar liefst tien fijnste camperplekken in Duitsland.

1. Camping Loreleyblick - Sankt Goar (doorreis)

We beginnen met onze favoriet: camping Loreleyblick. Deze camping ligt vlakbij Koblenz en is ideaal als je op weg bent naar Oostenrijk. Loreleyblick biedt een plekje direct aan de Rijn, vanuit waar je de enorme schepen ziet langsvaren en kunt lezen over het mysterieuze verhaal van de rotsen van Loreley. Dichtbij de camperplaats ligt een gezellig dorpje met leuke restaurantjes. Camping Loreleyblick is een basic camping, maar alles is hier aanwezig. 

2. Camping Lindlbauer – Inzell

Camping Lindlbauer is een prachtige camping gelegen in het zuiden van Duitsland. Met de ligging aan de voet van de Alpen heb je een geweldig uitzicht op de bergen. Het dorpje Inzell is vlakbij, waar je vele restaurantjes en een enorme schaatsbaan vindt. Zowel in de zomer als in de winter is deze camping echt een aanrader. De camping is ook uitgerust voor de wintersport, je kunt al skiën op 20 km afstand.

3. Camperplaats Renken – München 

Bij Camping Renken zijn maar enkele camperplaatsen direct aan het water beschikbaar, dus zorg ervoor dat je hier op tijd reserveert! Een plekje aan het water is namelijk hetgeen dat deze camping extra bijzonder maakt. Camping Renken is een kleine en rustige camping met prima faciliteiten. Lekker overzichtelijk en middenin de natuur. 

4. Camping Flakensee – Berlijn

Flakensee is een heerlijke en schone camping, dichtbij Berlijn. Het nadeel is wel dat de camping ten opzichte van Nederland aan de andere kant van Berlijn ligt, waardoor het wel een stukje verder rijden is. Camping Flakensee is een rustig plekje met genoeg vertier in de omgeving. Een camping gelegen in de natuur, maar toch ook dichtbij de grote stad. Ideaal dus!

5. Camping Simonhof – Vlakbij Salzburg

De vijfde Duitse camping is Simonhof, dat vlakbij Salzburg ligt. Deze camping is uitzonderlijk schoon en bevindt zich, net zoals vele Duitse campings, middenin de natuur. Een prachtige camping met persoonlijke service! Op deze camping kom je echt tot rust en kun je gebruik maken van de vele wandel- en fietsroutes in de bergen. 

6. Camping Stolzenau – Vlakbij Bremen (doorreis)

Stolzenau is een camping direct aan de Weser met nette voorzieningen, ruime plekken en een vriendelijk ontvangst. Op korte afstand van de camping ligt een eenvoudig dorpje met een lokale bakker en een supermarkt. Een verlicht servicestation voor de campers maakt deze camping helemaal af! 

7. Camping Klaas Aggen- Borkum

De volgende camping is Klaas Aggen, gelegen op het eiland Borkum wat vergelijkbaar is met de Nederlandse Waddeneilanden. Rust, ruimte en vrijheid: dát straalt deze camping uit. De eigenaren zijn erg betrokken en vriendelijk. Vanuit de camping loop je zo naar het strand en hoef je even nergens aan te denken. Let op, een overtocht naar Borkum is niet goedkoop, ongeveer vanaf € 200 retour. Kijk voor meer informatie op www.borkumlijn.nl.

8. Camping Katzenkopf – Sommerach (doorreis)

Wat een heerlijke doorreiscamping is camping Katzenkopf! Voorzien van ruime plaatsen, vaak aan het water en met schoon sanitair. Het restaurant is prima, maar er zijn ook veel leuke restaurantjes in het dorpje. De camping ligt aan de rivier de Main, met vele wijngaarden en glooiende heuvels in de omgeving. 

9. Camping Schwarzwaldhorn – Simonswald (Zwarte Woud)

Zoals de naam van de camping al doet denken ligt Schwarzwaldhorn in het Zwarte Woud. Om precies te zijn in Simonswald, een prachtig schilderachtig dorpje omgeven door vele bergen. Bijna elke plek heeft een prachtig uitzicht, maar je moet een beetje geluk hebben met de grootte van de plek. Dus geef vooraf duidelijk aan dat je met de camper komt. Het sanitair is schoon met een comfortabele douche. 

10. Camperplaats Mosel – Rissback (Moezel)

Reserveer op camperplaats Mosel een plekje direct aan de Moezel en je vakantie kan niet meer stuk. Heerlijk aan je ontbijtje zitten en zwaaien naar de schepen die voorbij komen. Wat een ontspanning! Mosel is een camping met alles erop en eraan! Dichtbij kleine nostalgische dorpjes, niet te groot en persoonlijk. Voor ons echt een aanrader. 

Tip: De Romantische Strasse route

Ben je nu helemaal overtuigd om een camperreis door Duitsland te maken? Dan moet je zeker eens De Romantische Strasse route rijden. Deze bekende route is 400 km lang en je komt langs 29 ontzettend leuke plaatsen. Hierover komt nog een keer een blog. 

Meer camperplaatsen en -routes?

Op zoek naar nog meer leuke en fijne camperplaatsen? Bekijk dan ook zeker onze andere blogs. Heb je nog inspiratie nodig voor een mooie camperroute door Duitsland? Lees dan onze andere blog met de drie leukste camperroutes door Duitsland.


Op de hoogte blijven van onze blogs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!