De 10 beste camperplaatsen bij het Comomeer!

In de zomermaanden is het Comomeer de place to be voor vakantiegangers. En waarom ook niet? Het is een prachtige plek waar je bij de campings direct aan het water verblijft met een mooi uitzicht over de bergen. Bovendien is er rond het meer een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten te vinden. Verken verschillende stadjes in de buurt met indrukwekkende architectuur of geniet van verschillende activiteiten zoals zwemmen, kite surfen, boottochtjes, wandelingen en fietstochten. Het Comomeer heeft voor ieder wat wils!

Om jou een idee te geven over de beste camperplaatsen rondom het Comomeer zijn hieronder tien plekken op een rijtje gezet.

Comomeer

Domaso

Aan de noordkant van het Comomeer vind je het oude vissersdorpje Domaso, met zijn karakteristieke straten en architectuur is dit een bekende plek onder de vakantiegangers. Domaso biedt naast zijn prachtige karakter ook een fantastische plek om te kite- en windsurfen!

Doordat Domaso zo populair is zijn er verschillende campings te vinden in het dorp waar je kunt verblijven met je camper. We hebben de beste camperplaatsen voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk een vakantieplek kan vinden in dit karakteristieke dorp.

Domaso

1. Camping North Wind

Maak kennis met camping North Wind, een kleinschalige camping omringd door groen, waar alle basisvoorzieningen aanwezig zijn. De camping ligt direct aan het Comomeer en biedt een strandje waar je de hele dag kan genieten van het mooie weer. 

Met gratis wifi, een huisdiervriendelijk beleid en een gezellige bar waar ontbijt wordt geserveerd, zorgt Camping North Wind voor alle gemakken. Bovendien zijn er verschillende voorzieningen in de buurt, waaronder restaurants, supermarkten en een busstation. In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 35,- per dag.

Voor een ontspannen vakantie is deze camping de perfecte keuze!

2. Camping Piccolo

Camping Piccolo is een knusse camping die zich direct aan het Comomeer bevindt, de camping biedt verschillende schaduwrijke staanplaatsen en alle essentiële voorzieningen voor een comfortabel verblijf. 

Begin je ochtend goed met een heerlijk ontbijt bij de bar en sluit de dag af met een cocktail. De gehele camping is aangesloten op een wifinetwerk en er zijn gratis fietsen zodat je het hele gebied gemakkelijk kan ontdekken. In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 43,- per dag.

Voor een rustig en comfortabel verblijf is Camping Piccolo de perfecte keuze!
 

3. Camping Gardenia

Als je houdt van natuur en rust, maar ook blij wordt van sportieve activiteiten is camping Gardenia de perfecte plaats om te verblijven! 

De camping ligt direct aan het Comomeer waar je een verfrissende duik kan nemen en kan genieten van het prachtige uitzicht. De camping is huisdiervriendelijk, beschikt over alle basisvoorzieningen en heeft een bar. Ook zijn er genoeg activiteiten in de buurt zoals kite surfen en mountainbiken, zodat je zeker bent dat je je geen moment gaat vervelen! In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 42,- per dag.

4. Camping Le Vele

De laatste camping in Domaso is camping Le Vele, deze camping beschikt over alle basisvoorzieningen en meer! 

Deze camping ligt direct aan het Comomeer, maar dit is niet de enige plek waar je een frisse duik kan nemen, de camping heeft ook een buitenzwembad! Naast het zwembad beschikt de camping over een fitness, restaurant en een wellness. In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 52,- per dag. Voor een luxueus verblijf is camping Le Vele de plek om te zijn. 

Dongo

Het dorpje Dongo ligt aan de noordwestelijke oever van het Comomeer. Dongo staat bekend om zijn levendige sfeer, vooral in de zomermaanden wanneer er regelmatig feesten en evenementen plaatsvinden. Voor de sportievelingen is dit dorpje een geweldige plek om te verblijven want je kan hier goed kan zeilen, windsurfen, kitesurfen, wandelen en fietsen.

We hebben de beste campings voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk de ideale camperplaats in Dongo kan vinden!

Dongo

5. Camping Panorama

Camping Panorama is de ideale bestemming voor gezinnen, met diverse speelplekken voor kinderen en de mogelijkheid om huisdieren mee te nemen.

De camping beschikt over alle basisvoorzieningen en ligt direct aan het Comomeer. De camping is omringd door groen en er is wifi over het gehele gebied zodat je altijd verbonden blijft. Bovendien zijn er veel activiteiten in de buurt zoals zeilen, wandelen en fietsen waardoor verveling geen kans krijgt!  In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 31,- per dag.

6. Camping Magic Lake

Camping Magic Lake is een rustige camping die direct aan het Comomeer ligt, met alle essentiële voorzieningen voor een heerlijk verblijf. Ontspan op het strand en geniet van het mooie uitzicht over het meer.

Wat deze camping zo leuk maakt, is de mogelijkheid om diverse items te huren zoals kajaks, fietsen, sups, waterfietsen en ligbedjes. Of je nu op zoek bent naar een sportieve dag op het water of een rustige dag op het strand, camping Magic Lake heeft voor ieder wat wils!  In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 40,- per dag.

7. Camping La Breva

Als je houdt van een kleinschalige rustgevende camping voor families, dan is camping La Breva precies wat je zoekt. Naast alle basisvoorzieningen biedt deze camping voor iedereen wat wils. Ontspan in de relaxruimte met barbecue terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. De camping ligt direct aan het meer voor de nodige afkoeling. Verder kun je genieten van een drankje bij de bar en is er gratis wifi over het gehele terrein. In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 32,- per dag.

Lecco

Aan de zuidpunt van de oostelijke arm van het Comomeer ligt Lecco, de op een na grootste stad langs het Comomeer met een eigen treinstation. Hierdoor is het een perfect uitgangspunt om omliggende steden te ontdekken zoals Milaan en Como. Lecco biedt een bruisend centrum met diverse winkels en restaurants. We hebben de beste camperplaats in Lecco geselecteerd die perfect is voor een vakantie met de camper!

Lecco
 

8. Camping Rivabella

Camping Rivabella biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke gezinsvakantie.

De camping zit midden in een groene omgeving en ligt direct aan het Comomeer. De camping beschikt over alle basisbehoeften en heeft daarnaast een heerlijk strand, een café en gratis wifi. Bovendien zijn huisdieren welkom! Voor de avontuurlijke types zijn er verschillende sportieve activiteiten beschikbaar, zo kan je fietsen, suppen, kanoën, bootje varen en pingpongen.  In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 40,- per dag.

Wees snel met een reserveren, want een aantal plaatsen ligt direct aan het meer, dat wil je niet mislopen!

Sorico

Sorico, gelegen aan de noordelijke oever van het Comomeer, is een klein watersportdorp met een knus centrum met verschillende restaurants, winkels, een supermarkt en een bar. Het dorp biedt een openbaar strand, grasvelden en verschillende speelplaatsen voor kinderen. Bovendien bevindt Sorico vlak bij een groot winkelcentrum met veel voorzieningen. We hebben de beste camperplaats in Sorico geselecteerd die perfect is voor een vakantie met de camper!

Sorico
 

9. Camping La Riva

Als je een echte natuur-liefhebber bent, is camping La Riva de perfecte camperplaats voor jou. De camping ligt direct aan het Comomeer en heeft uitzicht op de Alpen. 

La Riva ligt midden in de natuur en weg van alle drukte. Naast basisvoorzieningen heeft deze camping een heerlijk zwembad, een bar en gratis wifi. Bovendien zijn er verschillende activiteiten die je kunt doen op de camping, zoals kajakken, fietsen en waterfietsen. Daarnaast vind je buiten de camping ook diverse spannende activiteiten!  In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 50,- per dag.

Abbadia Lariana

Op slechts 8 km afstand van de stad Lecco ligt het kleine dorp Abbadia Lariana, een perfecte plek om volledig tot rust te komen! Het dorp biedt alle basisvoorzieningen waaronder restaurants, een treinstation, een supermarkt en een veerboot. Ook heeft Abbadia Lariana een aantal mooie stranden waar je in de zomer kan genieten van het lekkere weer. We hebben de beste camping in Abbadia Lariana geselecteerd die perfect is voor een vakantie met de camper!

Abbadia Lariana
 

10. Camping Spiaggia

De laatste camping die we belichten is Camping Spiaggia. Als je op zoek bent naar een knusse camping die dicht bij een stad ligt is deze camping perfect. Deze camping ligt direct aan het Comomeer en wordt gerund door een familie die je warm zal verwelkomen.

Camping Spiaggia is voorzien van alle basisvoorzieningen en is kindvriendelijk, zodat het gehele gezin zich op zijn gemak voelt. Bovendien heeft de camping een bar die open is voor ontbijt, lunch en diner! Als je liever buiten de camping wilt dineren, zijn er in het nabijgelegen dorpje ook verschillende restaurants te vinden. Op slechts 8 km afstand ligt de stad Lecco, waar je gegarandeerd genoeg eetgelegenheden kan vinden. Op camping Spiaggia ben je verzekerd van een vakantie vol rust en comfort! In het hoogseizoen zijn de prijzen vanaf € 32,- per dag.

Met de camper op pad in Italië

Wil je een van de genoemde campings bij Comomeer bezoeken, maar beschik je zelf niet over een camper? Bij ons kun je eenvoudig een camper huren. Bekijk ons actuele camperaanbod. Veel kampeerplezier!

Meer camperplaatsen en routes

Op zoek naar nog meer leuke en fijne camperplaatsen? Bekijk dan ook zeker onze andere blogs.

Op de hoogte blijven van onze blogs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.