Campermerken overzicht: dit zijn 11 grote merken

Grote campermerken als Hymer, Knaus en Bürstner ken je misschien al wel, maar heb je ook al eens gehoord van Pössl of Sunlight? Net als de autobranche kent ook de camperwereld tientallen merken. 

Welk merk het beste is, dat is lastig te zeggen en vooral erg afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Het is dan ook verstandig om goed te onderzoeken wat voor jou belangrijk is aan een camper, voordat je overgaat tot aanschaf. Onze tip: ga eerst een camper huren om hier achter te komen. 

Wil je je alvast oriënteren op het gebied van campers? Wij geven je een overzicht van de bekendste campermerken én hun USP’s (unique-selling-points) op een rij.  

Goed om te weten: De genoemde merken zijn het merk van de opbouw van de camper, dus niet het merk van de motor. 

 

1.    Hymer – Duitsland (Erwin Hymer Group)

De grootste fabrikant van campers en caravans in Europa en marktleider in onder andere Duitsland en Nederland is Hymer. Hymer is dus een gevestigde naam in de camperbranche, maar heeft wel wat hogere prijzen. Het campermerk heeft verschillende soorten en maten campers in de aanbieding, van super-de-luxe tot basic modellen. 

2.    Adria - Slovenië 

Op zoek naar een luxe camper? Bekijk eens het campermerk Adria. De campers van dit Sloveense merk staan bekend als innovatief, goed afgewerkt en degelijk. Adria heeft een grote collectie awards op haar naam staan mede door het prachtige design aan de binnenzijde van de campers.

3.    Knaus - Duitsland 

Knaus is een zeer succesvol merk in de camperbranche. Het model Sky TI van Knaus is Duitslands meest verkochte half-integraal camper. Ook Knaus heeft veel gevoel voor stijl en al diverse awards gewonnen. Van Acht heeft diverse Knaus campers te huur.

4.    Bürstner - Duitsland (Erwin Hymer Group)

Bürstner is een luxe en degelijk campermerk dat al meer dan 55 jaar bestaat en met innovatieve modellen blijft komen. Bürstner staat bekend om de ergonomie en het beter-slapen concept. Een merk dat degelijke luxe campers verkoopt die van alle gemakken voorzien zijn. Heeft u interesse om een Burstner camper te huren? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden of bekijk onze beschikbare modellen.

5.    Dethleffs – Duitsland (Erwin Hymer Group)

Het volgende Duitse campermerk Dethleffs staat bekend om zijn goede afwerking. De campers van dit merk zijn luxe, maar ook kindvriendelijk en praktisch ingedeeld. Dethleffs heeft 16 verschillende modellen, geschikt voor iedere vakantie. Bekijk de beschikbare modellen en huur voordelig een Dethleffs camper.

6.    LMC – Duitsland (Erwin Hymer Group)

De campers van LMC hebben een degelijke Duitse engineering en zijn met passie en oog voor detail gebouwd. De nieuwste campers van LMC barsten van de stijl en luxe. Ze zijn vaak wat klassieker en gemaakt van duurzame materialen. Vochtschade is bijna niet mogelijk bij de nieuwste campers van LMC.  

7.    Chausson - Frankrijk 

Dit merk bestaat al meer dan 100 jaar, maar in 1980 rolde de eerste camper van de band. Nu is Chausson één van de bekendste campermerken van Frankrijk, met meer dan 20 indelingsvarianten in meerdere uitrustingsniveaus. Verder zijn de campers van Chausson goed afgewerkt en mooi van binnen en van buiten. Chausson werkt vaak met een chassis van Ford.  

8.    Pössl - Duitsland 

Pössl is misschien wel het populairste merk voor een betrouwbare buscamper. De buscampers van Pössl zijn luxe, comfortabel en voorzien in elke behoefte. 

9.    Carado - Duitsland (Erwin Hymer Group)

Carado fabriceert lichte en sportieve campermodellen met een traditioneel tintje. Het merk heeft een breed aanbod van campers, die allemaal uitgerust zijn met veel praktische componenten. 

10.    Sunlight - Duitsland (Erwin Hymer Group)

Campermerk Sunlight staat garant voor sportieve modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het zijn degelijke campers met ontzettend veel comfort. De campers zijn voorzien van een mooi design aan de binnenzijde met veel praktische elementen. Sunlight heeft een breed assortiment campers, van prachtige instapmodellen tot luxere uitvoeringen met alles erop en eraan.

11.    Hobby – Duitsland (Erwin Hymer Group)

Het Duitse campermerk Hobby heeft campers met een uniek design en een ongekend aanbod accessoires. De campers zijn van hoge kwaliteit, hebben veel opbergruimte, een fijne sfeer en er zit veel extra’s inbegrepen binnen de prijs. Echt all inclusive! 

Luxe en dure campermerken 

Hieronder nog een overzicht van nog luxere en duurdere campers:

  • Carthago - Duitsland
  • Concorde - Duitsland
  • Morelo Campers - Duitsland
  • Niesmann en Bischoff - Duitsland

Overige campermerken

Tot slot een overzicht van overige, nog niet eerder genoemde, campermerken:

  • Frankia - Duitsland
  • Itineo - Frankrijk
  • Volkswagen - Duitsland
  • Weinsberg - Duitsland
  • Laika - Italië

Hulp nodig bij het uitzoeken van een camper?

Ben je benieuwd naar álle campermerken? Kijk op ACSI voor een nóg completere lijst. Heb je hulp nodig bij het kopen van een camper? Neem contact met ons op, wellicht kunnen wij je verder helpen. 

Liever eerst een camper huren? Neem een kijkje in ons huuraanbod.