De beste camper routes door België

België is een populair vakantieland, en dit is niet gek! Het ligt lekker dicht bij huis maar geeft tegelijkertijd een heerlijk vakantiegevoel. Er zijn verschillende dingen te zien en doen in België, zo kan je voor een avontuurlijke vakantie in de Ardennen gaan of voor een relaxte vakantie aan de kust. Ook zijn er verschillende grote steden waar de drukte opgezocht kan worden, kortom is er voor ieder wat wils in ons buurland!

Routes

Er zijn verschillende routes voor een vakantie in België, wij hebben drie verschillende camper routes uitgestippeld die allemaal een verschillend stuk van het land laten zien! Omdat België niet extreem groot is, is het natuurlijk mogelijk om routes te combineren. Of je nu houdt van avontuur, rust, cultuur of drukte, er zit voor iedereen een route bij!

Stedenroute door België

Als je een echte stadsmens bent en van cultuur houdt dan is de stedenroute door België echt iets voor jou! Hier maak je een reis door de grootste steden van België waar veel culinaire, culturele en historische ervaringen te vinden zijn. Wij nemen je mee door de beste stedenroute door België.

Stedenroute Belgie

Brussel

Begin je reis in de hoofdstad van België: Brussel. Hier vind je een overvloed aan cultuur en architectuur. De stad staat vol met oude gebouwen die een cadeautje zijn om naar te kijken. Het ideale vertrekpunt om je dag in Brussel te beginnen is de grote markt, omringd door prachtige gebouwen zoals het stadhuis. Vergeet niet het beroemde Manneken Pis te bezoeken, een toeristische trekpleister die zeker de moeite waard is om te bezoeken. 

Als je van architectuur houdt, is de Koningswijk een aanrader om te bezoeken, hier staan prachtige gebouwen uit de achttiende eeuw. Voor de kunstliefhebbers is het aan te raden om de kunstberg te bezoeken met haar vele musea. 

Brussel biedt een mix van geschiedenis, kunst en culinaire hoogstandjes waardoor het een must-visit-bestemming is tijdens de reis door België.

Antwerpen

Als je uitgekeken bent op Brussel, is het tijd om door te rijden naar Antwerpen. Een bruisende stad met een tal aan bezienswaardigheden. 

Antwerpen is een echte studentenstad, dit zie je terug in de gezellige barretjes en cafés die terug te vinden zijn in de stad. Het uitgaansleven in Antwerpen is hierdoor enorm levendig. Dit neemt niet weg dat Antwerpen beschikt over een tal aan culturele bezienswaardigheden, zo zijn er vele musea en kerken te bezoeken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis.

Vergeet zeker niet door de straatjes van Antwerpen te slenteren, hier zul je veel indrukwekkende gebouwen tegenkomen. Antwerpen biedt een mix van cultuur, architectuur en gezelligheid waardoor het een geweldige stad is om toe te voegen in de reis door België.

Antwerpen

Gent

Als je Antwerpen volledig hebt ontdekt is het tijd om door te rijden naar Gent, een andere populaire studentenstad in België. Daarnaast heeft het een historische binnenstad met verschillende bezienswaardigheden zoals gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Neem daarom zeker de tijd om door de stad te lopen en de verschillende historische gebouwen te ontdekken.

Gent is rijk aan pleinen met gezellige terrasjes en restaurants waar veel culinaire hoogstandjes te vinden zijn. Ook staat Gent bekend om zijn breed scala aan Belgische bieren die op verschillende plekken te nuttigen zijn! 
Gent is een levendige studentenstad met veel cultuur, architectuur en levendigheid en een echte aanrader om te bezoeken tijdens de reis door België.

Brugge

De laatste stad op de route is Brugge, de stad lijkt net bevroren in de tijd van zijn middeleeuwse architectuur. Brugge beschikt over verschillende grachten, ook wel bekend als 'De Brugse Reien’  waardoor je de stad kan ontdekken via een boottocht. 


Brugge biedt een breed scala aan musea, kerken en natuur. Voor bierfanaten is deze stad een feestje, er zijn namelijk een aantal lokale brouwerijen waar verschillende Belgische bieren geproefd kunnen worden. Omdat Brugge niet ver van de kust ligt, is het enorm gemakkelijk om snel af te reizen naar het strand, wat ideaal is voor de warme zomerdagen!  Brugge is een historische stad met vele bezienswaardigheden waardoor het zeker de moeite waard is om te bezoeken. 

Brugge

Ardennen route

Als jij houdt van een avontuurlijke vakantie met veel natuur is de Ardennenroute de perfecte reis door België. Hier bezoek je verschillende plekken bij de Ardennen waar verschillende bezienswaardigheden en activiteiten te vinden zijn. Wij nemen je mee door de beste camperreis door de Belgische Ardennen.

Ardennen route

Dinant

Begin de camperroute in Dinant, gelegen aan de oevers van de Maas. De bekendste bezienswaardigheid in Dinant is het Citadel wat leuk is om te bezoeken voor jong en oud. De Citadel is van veraf te zien is door zijn hoogte en maakt de stad extra indrukwekkend. 

Voor de avonturiers onder ons zijn er in de buurt van Dinant grotten te bezoeken. Ook lopen er verschillende wandelroutes waarmee je de omgeving kunt ontdekken!

Dinant

La Roche-en-Ardenne

Als je een echte natuurliefhebber bent, is La Roche-en-Ardenne een geweldige stad om te bezoeken. Het ligt midden in de heuvels en bossen van de Ardennen en is zeer geliefd bij vele bezoekers. In de buurt van dit stadje ligt het mooiste uitkijkpunt van de Belgische Ardennen: Le Hérou. Je kijkt hier uit op de prachtige rivier de Ourthe.

Een andere must see bezienswaardigheid is het kasteel, dat van binnen en buiten prachtig is. Naast dat de stad veel te bieden heeft, is de omgeving om de stad geweldig voor wandel- en fietstochten. Kortom, La Roche-en-Ardenne is een plek die je niet wilt missen!

Durbuy

Durbuy, oftewel ‘de kleinste stad van de wereld’ is een prachtig stadje in de Ardennen waar van alles te zien en te doen is. Voor de mensen die van architectuur en cultuur houden is het centrum de plek om te zijn, hier zijn verschillende 17e-eeuwse huisjes met smalle straten en leuke winkels. 

Naast dat de stad vol zit met cultuur, is Durbuy ook geweldig voor avonturiers! Er is een breed scala aan wandel- en fietsroutes waardoor je je niet snel zal vervelen in deze omgeving.

Bouillon

De laatste plek van de camperroute door de Ardennen is Bouillon, een van de mooiste steden in de Belgische Ardennen. Bouillon staat bekend om het kasteel dat boven de stad uitsteekt. Naast het kasteel zijn er vele andere bezienswaardigheden, zo heb je verschillende historische gebouwen en musea. Ook zijn er veel wandel- en fietsroutes waar je de prachtige omgeving kan ontdekken. Voor cultuur en natuurliefhebbers is Bouillon de perfecte stad om te bezoeken!

Kustroute

Als je dol bent op zon, zee en strand dan is de kustroute met de camper echt wat voor jou. Bij deze route kom je langs verschillende kustplaatsen in België waar je gegarandeerd tot rust zult komen, deze plaatsen liggen niet ver van elkaar af, maar hebben allemaal hun eigen charme. Wij nemen je mee in de beste route langs de kust.

Kust route

Oostende

Begin je kustroute in Oostende, een stad met veel winkels, een mooi centrum en verschillende stadsparken. In de stad zelf is genoeg te beleven, maar in de zomer is het strand waar de meeste mensen voor komen. De badplaats wordt ook wel ‘koningin der badsteden’ genoemd door zijn heerlijke strand waar jaarlijks veel mensen op af komen. Als je op zoek bent naar een lekker strand bij een relatief grote stad is Oostende de perfecte plek!

Knokke-Heist

Een van de bekendste badplaatsen in België is Knokke-Heist, elk jaar reizen er veel mensen af naar deze fijne plek aan de kust. Naast dat deze stad een fijn strand biedt met mooie paviljoenen, biedt de Knokke-Heist veel kunst en cultuur. Dit omdat er vele kunstgaleries te vinden zijn. Ook staat de stad bekend om zijn hippe boetiekjes en luxe restaurants. Als je een echte natuurliefhebber bent is het natuurgebied t’Zwin de moeite waard om te bezoeken. Hier zijn veel zeldzame watervogels te zien. Voor een luxe en rustgevend verblijf is Knokke-Heist een leuke stad om te bezoeken!

Blankenberge

Ga verder naar Blankenberge, een levendige badplaats met een lange pier en een gezellige boulevard. Het wordt ook wel de ‘familiebadplaats’ genoemd omdat hier genoeg te doen is voor jong en oud. In de stad zijn verschillende bezienswaardigheden, maar er is ook genoeg te doen voor de avonturiers onder ons. Zo kan je een lange wandeling maken in het natuurgebied ‘de Uiterkerkse Polder’. Voor een rustig maar avontuurlijk verblijf is Blankenberge perfect!

De Haan

De laatste plaats is deze route is De Haan, een charmant kustplaatsje met prachtige Belle Epoque-architectuur. Dit is de kleinste plaats van de gehele route, waardoor het echt rust uitstraalt. Het dorp staat ook wel bekend als het mooiste dorp aan de Belgische kust, dit mede door de prachtige villawijk ‘De Concessie'. Naast dat je heerlijk kunt genieten van het strand zijn er genoeg wandel- en fietsroutes in de buurt. De Haan is perfect voor mensen die van een rustgevende omgeving houden!


Kust Belgie

Met de camper op pad in België

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en ben je overtuigd om binnenkort een bezoek aan België te brengen. Het enige wat je nu nog te doen staat is het plannen van de reis. Heb je hier nog een camper voor nodig? Dit kan bij ons! Bekijk ons actuele aanbod van de te huren campers. Wij wensen je alvast een mooie reis toe!

Ben je van plan vaker op pad te gaan met de camper? Lees dan ook de blogs over Camperreis door Kroatië: onze tips of de De 10 beste camperplaatsen bij het Comomeer!