De 10 mooiste camperplaatsen in Nederland!

In deze blog staan de 10 mooiste camperplaatsen in Nederland beschreven.

In sommige Europese landen is het toegestaan om wild te kamperen, maar helaas is dit in Nederland niet het geval. In Nederland mag je alleen maar in een camper slapen op camperplaatsen en niet op bijvoorbeeld een parkeerterrein.

Deze plaatsen zijn in Nederland speciaal ingericht. Soms zijn de camperplaatsen gratis en soms kun je terecht tegen een kleine vergoeding. Een camperplaats zonder verdere voorzieningen is in de meeste gevallen gratis, maar dan heb je ook iets minder comfort.

Om je een idee te geven over de mooiste camperplaatsen in Nederland zijn hieronder enkele gratis en betaalde camperplaatsen in Nederland op een rijtje gezet.

Direct een camper huren? Bekijk snel ons actuele huuraanbod.

Gratis camperplaatsen in Nederland

Camperplaats De Wekker

Wanneer je op zoek bent naar een rustige plek om lekker uit te waaien is de gratis campeerplek gelegen bij Restaurant de Wekker in Reusel. Deze camperplaats is gelegen in de provincie Noord-Brabant vlakbij de Belgische grens.

Het is een bijzondere plek met een bosrijke omgeving. De omgeving beschikt over ontelbare wandel-, en fietsroutes. Reusel ligt op enkele kilometer van de Belgische grens.

Camperplaats Parking Abrona Sterrenberg

In de Utrechtse Heuvelrug, dicht bij het centrum van Huis ter Heide en Soesterberg vindt u de bijzondere camperplaats Parking Abrona Sterrenberg. Dit is een camperplaats bij een zorgboerderij.

Op de camperplaats zijn verder geen voorzieningen aanwezig. Camperaars zijn altijd welkom op de zorgboerderij of in het winkeltje. Overnachten op deze camperplaats is gratis maar je mag je luifel niet uitdraaien.

Camperplaats Jachthaven ‘t Loo

Op het park van Jachthaven ’t Loo zijn de camperplaatsen 24 uur per dag bereikbaar door middel van een zelf te bedienen slagboom tegenover het woonhuis.

De camperplaatsen liggen direct aan de Kraaijenbergse Plassen. Dit geeft een heerlijk uitzicht over het water wanneer je ’s ochtends de camper uitstapt.

Alle campergasten kunnen gebruik maken van elektra, water, een chemisch toilet en de gratis wifi van het park.

Camperplaats Eeterij de Pont

Camperplaats Eeterij de Pont is een plek die speciaal is ingericht voor campers met een prachtig uitzicht over de Maas.

Het ligt direct aan de invaart van recreatiegebied ‘De Gouden Ham’. Er zijn voorzieningen aanwezig zoals stroom, water en vuilcontainers. Huisdieren zijn toegestaan, maar alleen aan de lijn.

Er zijn op deze plek ongeveer twintig camperplaatsen ingericht.

Betaalde camperplaatsen in Nederland

Hieronder staan enkele betaalde camperplaatsen in Nederland. Het verschil tussen de betaalde en de gratis camperplaatsen is in veel gevallen dat er bij de betaalde camperplaatsen meer voorzieningen aanwezig zijn.

Camperplaats ’t Crumpse hoekje

Camperplaats ’t Crumpse hoekje is een camperplaats waar meerdere voorzieningen aanwezig zijn. Zo heb je de beschikking over internet, stroom, water, een douche, een toilet en zijn er picknicktafels en elektrische fietsopladers aanwezig. Je kunt de dag dus met een heerlijk ontbijtje aan een van de picknicktafels beginnen.

Camperplaats ’t Crumpse hoekje ligt direct aan de Gelderse Poort en dicht bij de Duitse grens. De camperplaats is heerlijk rustig gelegen in een omgeving waar voldoende te doen is.

In totaal zijn er twaalf camperplaatsen aanwezig en betaal je ongeveer € 12 euro per nacht.

Camperplaats Marina Stavoren

Naast Camping Súdermeer beschikt deze locatie ook over camperplaatsen. Deze bevinden zich op een prachtige locatie, buitendijks  en nabij het IJsselmeer, bij Marina Stavoren Buitenhaven en tegenover Strandpaviljoen De Potvis. Een camperplaats dicht bij het water en het oude authentieke stadje Stavoren. 

Reserveren op deze camperplaats is niet mogelijk. De tarieven liggen tussen de €15,- en €20,- 

Camperplaats Dagstrand Seurenheide

Het echte vakantiegevoel begint op camperplaats Dagstrand Seurenheide in het Limburgse Well. Well is in 2010 verkozen tot het leukste dorp van Limburg.

De camperplaatsen liggen tussen de Maas en het natuurgebied De Maasduinen. Een rustige camperplek midden in de natuur!

Op het terrein van het Dagstrand kunt u gebruik maken het water en van de toiletten. In de zomer komt er een bakker broodjes brengen.

Je betaalt ongeveer € 11 euro per nacht.

Camperplaats Duurswoldje

In het plaatsje Slochteren ligt de mooie camperplaats Duurswoldje. In 2011 is deze plek zelfs verkozen tot beste camperplek in Groningen.

Er is internet, stroom, water en een speelgelegenheid aanwezig. Natuurgebied Baggerputten ligt om de hoek voor mooie wandelingen of fietstochten.

In totaal zijn er 7 camperplaatsen aanwezig en betaal je ongeveer € 8 euro per nacht.

Camperplaats Amicitia Hotel Sneek

Bij het Amicitia Hotel in Sneek ligt de camperplaats op ongeveer 1 km van het centrum van Sneek. Er zijn voldoende voorzieningen zoals internet, stroom en water.

De parkeerplaats is iets minder sfeervol, maar is wel in een omgeving waar voldoende te doen is. Zo zijn er talloze watersport activiteiten te doen en liggen er vele culturele dorpjes in de buurt.

Er zijn 10 camperplaatsen beschikbaar en je betaalt ongeveer € 15 euro per nacht.

Camperplaats Oirschot

Camperplaats Oirschot biedt camperplaatsen in het dorpje Oirschot aan en is van alle gemakken voorzien. De plaatsen zijn zo gemaakt dat u bij mooi weer uw luifel kunt draaien.

Alle campers staan op het grind en er is zelfs een ontmoetingsruimte aanwezig. Een zeer nette camperplaats in een mooi stukje Brabant!

Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals stroom, water en toiletservice.

De camperplaatsen bevinden zich aan het water en op loopafstand van het drop. Je betaalt ongeveer € 18 euro per nacht.

Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg mooie kampeermogelijkheden in ons eigen kikkerlandje zoals Friesland of Zeeland. Stap dus de camper in en trek er lekker op uit!