9 gratis camperplaatsen in Zeeland op een rij

Met een kustlijn van 650 kilometer is de zee in Zeeland altijd vlakbij. En dan zijn er nog de snoepdorpjes en historische stadjes die de provincie zeker het bezoeken waard maken. Mooi weer voor de boeg? Huur een camper en rijd naar Zeeland!

Zeeland telt meer dan tien gratis camperplaatsen. Een fijne plek om gratis te overnachten is de camperplaats op de Binnenvaartweg en de Haarmanweg bij Terneuzen.

Het bourgondische Hulst is een leuke stad om doorheen te slenteren en in de buurt vind je natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste schorrengebied van Europa. De havenstad Terneuzen trekt ieder jaar duizenden toeristen. Strijk er neer voor de lekkerste mosselen van Nederland! 

Zeeland bezoeken? Op deze camperplaatsen kun je gratis overnachten

Hieronder een overzicht met gratis camperplaatsen in Zeeland en het aantal camperplaatsen dat ze ieder ter beschikking stellen.

1. Parking Werfdijk – Voorhaven

Locatie: Westhavendijk, Hansweert
Aantal camperplaatsen: 5

2. Parking Graauw

Locatie: Zandbergestraat, Graauw
Aantal camperplaatsen: 1

3. Parking Zeedijk van de van Alsteinpolder

Locatie: Zeedijk van de van Alsteinpolder, Paal
Aantal camperplaatsen: 1

4. Emmadorp

Locatie: Emmaweg, Emmadorp
Aantal camperplaatsen: 1

5. Parking Vogelwaarde

Locatie: Populierenstraat, Vogelwaarde
Aantal camperplaatsen : 2

6. Parking Bernardstraat Singel

Locatie: Bernhardstraat / Singel, Westdorpe
Aantal camperplaatsen: 2

7. Parking Kinderdijk

Locatie: Zeedijk van de van Alsteinpolder, Paal
Aantal camperplaatsen: 5

8. Parking Kanaaleiland

Locatie: Oostkade, Sas van Gent
Aantal camperplaatsen: 2

9. Kloosterzande

Locatie: Hulsterweg Kloosterzande
Aantal camperplaatsen: 2

Culinair genieten in Cadzand

Onze persoonlijke Zeelandfavorieten zijn niet gratis, maar het bezoeken wel méér dan waard. Allereerst tippen we Camping Wulpen, vlakbij het dorpje Cadzand en tussen de kronkelende dijkjes van het Zeeuws-Vlaamse polderland.

Met zes camperplaatsen, een bloeiende boomgaard en sfeervolle velden geniet je er optimaal van de natuur. Cadzand zelf is een feest voor fijnproevers (je vindt er o.a. sterrenrestaurant Pure C!) en de omgeving biedt voor ieder wat wils, van wandel- en fietstochten tot leuke musea en pretparken.

Zó mooi: Zierikzee

Tegen de stadsgrachten van Zierikzee vind je Camping Kloet. Je slaapt er midden in de natuur van Zeeland, maar toch dicht bij de levendigheid van het stadje. Vanaf je camperplaats kijk je zo op de historische stadsmuur, de molen en de masten van de boten in de haven.

Met twee hectare aan gras biedt Camping Kloet ruime plaatsen, met water en elektriciteit, en via de stenen brug loop je zo het prachtige oude centrum in met zijn knusse terrasjes en schilderachtige gebouwen.

Met de camper naar Zeeland?

Hopelijk heb je iets aan onze tips van gratis camperplaatsen in Zeeland gehad. Het enige wat je nu nog te doen staat is het plannen van je reis en genieten van de Zeeuwse kust en de historische stadjes.

Nog een camper nodig? Die kun je bij ons huren. Bekijk direct het actuele aanbod van de te huren campers. Wij wensen je alvast een mooie reis toe!