Camperreis naar Portugal

Helderblauw water, fijne stranden en lekker veel zon maakt Portugal een fantastische bestemming! Vele camperreizigers tref je op de prachtige kliffen in het zuiden. Het is een hele rit vanaf Nederland, maar zeker de moeite waard. 

 

Wildkamperen in Portugal

Tot voor kort werd wildkamperen gedoogd in Portugal en dat maakte het ook zo aantrekkelijk om hier te gaan kamperen. Echter sinds januari 2021 wordt wildkamperen minder getolereerd en vinden controles vaker plaats. Volgens de verkeerswetgeving wordt het doorbrengen van de nacht, vanaf 21:00 uur tot 07:00 uur in een camper of bus gezien als een milieumisdrijf en heeft hoge boetes tot gevolg. De controles vinden meestal plaats in de nationale parken. De reden voor dit strengere beleid is met name de vervuiling die op vele prachtige plekken is ontstaan.

Maar niet getreurd want Portugal biedt ontzettend veel prachtige campings en camperplaatsen. Portugal heeft ruim 300 camperplaatsen, verspreid door heel het land. Dat maakt het een ideale bestemming voor een camperreis. Je kunt altijd wel ergens dicht bij overnachten met de camper.

Ook bestaat in Portugal het initiatief; Easy Camp Portugal. Een initiatief om het echte Portugal te ontdekken met een camper. Dit platform bied je locaties aan om te kamperen op wijngaarden, boerderijen of landelijke toeristische locaties. De eigenaren van een landgoed of kampeerplek kunnen op dit platform hun locatie aanbieden en tegelijkertijd de lokale producten of eigen gemaakte producten promoten. Een prachtig initiatief! 

camperreis door Portugal

Camperplaatsen in Portugal

Camperstop Messines (binnenland Algarve)
Op deze camperplaats kom je echt tot rust. Je hebt veel wandel en fietsmogelijkheden in de omgeving en een aantal leuke restaurants op loopafstand. Rust, ruimte en natuur zijn de drie key woorden van deze plek. 

4,68 sterren op Campercontact 
4,4 sterren op Google 

Quinta da Padrela (binnenland ter hoogte van Porto)
Als je van wijn houdt moet je hier zeker langs rijden! Een plek bij de wijnboer op het erf. Zeer gastvrij ontvangst met een heerlijke wijn. De faciliteiten zijn ontzettend goed verzorgd. Je kunt gratis parkeren op het veldje naast de wijnboerderij. Er staan doorgaans veel Nederlanders. 

4,65 sterren op Campercontact 
4,9 sterren op Google

Queijo do Campo (kust, tussen Lissabon en Lagos) Boederijcamping! 
Een plek bij een kaasmakerij en boerderij met Nederlandse eigenaren. Het is een echte agriturismo in opbouw. Ze verkopen zelfgemaakte Portugese kaas. Het is een heel vriendelijk en gastvrij gezin. Het is een half uurtje lopen naar de duinen met uitzicht op zee. 

4,67 sterren op Campercontact
4,9 sterren op Google (met name over de kaas) 

O Temp Parou (binnenland, Noorden van Porto) 
De eigenaren zijn uitzonderlijk vriendelijk waardoor je je direct thuis voelt. Het sanitair is erg schoon. Alle voorzieningen zijn aanwezig, douche, toilet, wasmachine, wasplaats, afwasgelegenheid en een zwembad. 

4,78 sterren op Campercontact 
4,8 sterren op Google

Quinta Brejinho da Costa (onder Lissabon) 
Een prachtige plek op een wijngaard bij het wijnhuis. Deze plek maakt deel uit van het platform Easy-Camp Portugal. Een heerlijke plek met een helder blauw meer in de buurt. Water en elektriciteit zijn aanwezig of je kiest voor een plek tussen de wijnstokken. Voor ieder wat wils. 

5 sterren op Campercontact 
4,4 sterren op Google

Camperplek Acoteias (Algarve, kust)
Als je aan komt rijden bij deze camperplaats krijg je misschien niet direct het idee dat deze camperplek fijn is om te staan. Niets is minder waar. De locatie is geweldig, via een wandelpad door de bossen sta je direct op het strand (Praia da Falesia), er is goed wifi bereik, de supermarkt is om de hoek en Albufeira en Quarteira liggen op fietsafstand. Wat wil je nog meer! De voorzieningen zijn simpel maar alles is schoon en aanwezig. 

3,9 sterren op Campercontact 
4,3 sterren op Google

Motorhome Friends (Algarve, kust) 
Een echte camping waar veel camperaars in het najaar en voorjaar voor een wat langere tijd staan. Een gezellige camperplaats met prima voorzieningen en de eigenaren zijn erg behulpzaam. 

4,42 sterren op Campercontact 
4,3 sterren op Google 

Motorhome park Falesia (kustlijn, vlakbij Albufeira)
Een leuke nette camperplaats op slechts een kleine afstand van de Pine Cliffs. Je loopt hier met de trap naar het strand. Alle voorzieningen aanwezig maar geen toilet. 

4,31 sterren op Campercontact
4,3 sterren op Google 

 

Geen camperplaats maar gewoon een camping?

Quinta de Odelouca (Algarve, binnenland) 
Quinta de Odelouca is een natuurcamping met 25 plaatsen, deels terrasvormig en deels vlak. Omgeven door mooie heuvels geniet u in de schaduw van de olijfbomen van de ultieme rust, het schitterende uitzicht, de vogels en de wilde bloemen. De omgeving is ongerept en de toegangswegen zijn onverhard. Prima te berijden en je bevind je even midden in de natuur. Het is een nette schone camping met een prachtig zwembad. 

2,5 sterren op Campercontact 
4,2 sterren op Google


Camping Lamego (Douro vallei) 
Een prachtige locatie in het wijngebied met schoon sanitair. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Alle voorzieningen zijn aanwezig en in goede staat. 

4,15 sterren op Campercontact 
4,5 sterren op Google
 

Lees naast onze camperreis in Portugal ook de verhalen van Italië en Griekenland.