Top 10 gratis camperplaatsen in Nederland

Kamperen met de camper hoeft helemaal niet duur te zijn! In ons kikkerlandje zijn verschillende gratis camperplaatsen te vinden. Verken al het moois dat ons eigen land te bieden heeft met een reis door Nederland. Gratis camperplaatsen zijn ook ideaal als tussenstop, wanneer je bijvoorbeeld al een lange reis achter de rug hebt.


Heb je nog geen camper? Via onze website kun je direct een camper huren!

In deze blog delen we een top 10 van gratis camperplaatsen. 

Gratis camperplaats 1: Parking Sauna & Beauty Oase

In Nederasselt (Gelderland)

Na een lange reis toe aan wat ontspanning? Bij Parking Sauna & Beauty Oase kom je heerlijk tot rust. Je kunt je camper gratis parkeren op het parkeerterrein in combinatie met een bezoek aan het kuuroord. 

De camperplaats ligt slechts 1 km van het centrum van het Gelderse Nederasselt, waar je bijvoorbeeld een bezoekje kunt brengen aan de plaatselijke supermarkt. 

Gratis camperplaats 2: Restaurant De Ark

In Maarheeze (Noord-Brabant)

Wie op zoek is naar Brabantse gezelligheid moet zeker een bezoek brengen aan Restaurant De Ark. Je wordt uiterst gastvrij ontvangen en het eten is erg lekker. Daarnaast krijg je, als je wilt, ook nog een gratis rondleiding door het bedrijf. 

Gratis camperplaats 3: Restaurant De Wekker

In Reusel (Noord-Brabant)

Bij Restaurant De Wekker kun je niet alleen gratis met de camper overnachten, maar ook heerlijk genieten van alle delicatessen uit de Franse keuken. 

Het is zeker aan te raden om de fietsen mee te nemen, want in Reusel zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld om de prachtige omgeving te ontdekken. 

Gratis camperplaats 4: Familie Abma

In Workum (Friesland)

In het Friese Workum vind je Familie Abma, een camperplaats met maar liefst 24 plaatsen, allemaal met een verharde ondergrond. Geniet van de rust en het uitzicht van het uitgestrekte platteland. Fiets 2,5 km verder en je bent al in het centrum van Workum.

De camperplaats is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de voorzieningen wordt zeker gewaardeerd. 

Gratis camperplaats 5: Camperplaats De Driest

In Krachtighuizen (Gelderland)

In Gelderland stelt Camperplaats De Driest 16 gratis camperplaatsen beschikbaar, die ieder erg ruim zijn. De Driest ligt in een rustige en mooie omgeving en op wandelafstand van vakantiepark Landal De Veluwse Hoevegaerde. Echt een aanrader als je met kinderen op reis bent, die vermaken zich hier prima!

Gratis camperplaats 6: De Pannenkoekenbakker

In Doesburg (Gelderland)

Ook in het Gelderse Doesburg kun je gratis je camper parkeren bij restaurant De Pannenkoekenbakker. Hier kun je genieten van allerlei overheerlijke pannenkoeken. Het parkeerterrein van het restaurant heeft drie camperplaatsen beschikbaar. 

Gratis camperplaats 7: Old Inn-Bar&Kitchen

In Ottersum (Limburg)

In het Limburgse Ottersum kun je gratis overnachten bij Old Inn-Bar&Kitchen. In het restaurant kun je niet alleen lekker eten, maar ook bourgondisch genieten van de vele speciaal bieren direct van de tap. 

In de buurt van de camperplaats ligt een supermarkt en ook het openbaar vervoer is dichtbij. Ook is er Wi-Fi beschikbaar op de camperplaats.

Gratis camperplaats 8: Restaurant Evers

In Haaksbergen (Overijssel)

In het Overijsselse Haaksbergen vind je Restaurant Evers. Het restaurant heeft een fijn terras waar je heerlijk kunt vertoeven en kunt genieten van het lekkere eten. Vanuit de camperplaats heb je uitzicht over de weilanden en kun je de zonsondergang bewonderen. Slechts 500 meter lopen en je bent al in het centrum om de nodige boodschappen te doen.   

Let op: Het restaurant is op maandag gesloten.

Gratis camperplaats 9: Parking Paterswoldsemeer – DeLijte

In Haren (Groningen)

Aan de zuidoever van het Paterswoldsemeer ligt Parking Paterswoldsemeer – DeLijte. Op 500 meter afstand ligt een restaurant en nog eens 4 km verder bevind je je in het centrum van Haren. 

De gratis camperplaats ligt op een prachtige plek aan het meer en is de perfecte uitvalsbasis om lekker te wandelen. 

Gratis camperplaats 10: Parking Ponthoeve

In Vianen (Utrecht)

Parking Ponthoeve is een nette camperplaats gelegen op een mooie en rustige locatie in de provincie Utrecht. Op loopstand (5 minuten) ligt het centrum van Vianen, met aardig wat winkels en horeca om de tijd goed door te brengen. In de buurt van de camperplaats ligt een pannenkoekenrestaurant, met uitzicht over de lek, een koeienstal en het platteland van Vianen.

Nog meer camperplaatsen in Nederland?

Benieuwd naar nóg meer camperplaatsen in Nederland? In een andere blog van ons vind je nog meer gratis (en betaalde) camperplaatsen in Nederland