Handige kampeer apps voor jouw campervakantie

Als je op reis bent met de camper is het altijd handig om een aantal hulpmiddelen te gebruiken die het leven op de camping nog relaxter maken. In deze blog bespreken we een aantal apps die voor een camperaar zeker aan te raden zijn! 

iHandy Waterpas 

Geen waterpas meer nodig, alleen je telefoon. Elke keer als je op een camping komt wil je toch dat je camper recht staat, dat slaapt een stuk fijner.  Er zijn veel waterpas apps beschikbaar, zelfs voor de camper. Meerdere zijn prima te gebruiken en gratis. Andere apps zijn bijvoorbeeld, Meten, STANLEY en Zakbellenniveau. 

Wil je echt een camper waterpas app? 

Kijk dan is naar de CamperSet app. Deze kosten eenmalig € 2,99 maar is wel voor je camper ontwikkeld en maakt het nog gemakkelijker om je camper recht te zetten. In deze app kun je de wielbasis aangeven, zodat je precies weet welk wiel met hoeveel centimeter verhoogd moet worden. Deze app is echter wel Engelstalig. 

Waterpas nodig? 

De zon, die komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Om te weten waar dat is gebruik je natuurlijk gewoon de kompas-app die op elke smartphone wel te vinden is. Op je iPhone zit deze app standaard. 

Primagaz

Wat een uitkomst! Zeker als je een camper huurt weet je vaak niet hoeveel gas er nog in de gasfles zit. Want hoe bepaal je het niveau van je gasfles? Wanneer is hij nog vol genoeg en wanneer niet meer? Met deze app bepaal je gemakkelijk hoe vol je gasfles nog is. Je tikt met een lepel of met je hand op de gasfles en laat tegelijkertijd je iPhone meeluisteren. De app bepaalt zo het niveau van de gasfles. 

SatFinder

Gericht richten van je schotel! Niet iedereen heeft de luxe van een schotel-tv in de camper, maar mocht je dat wel hebben, dan is het natuurlijk fijn om de juiste satelliet te kunnen vinden. In deze app voor de iPhone en iPad kun je invoeren welke antenne je hebt, welke satelliet je zoekt en met de camerafunctie kijk je nauwkeurig of er geen obstakels in de weg staan. 

Prijs: € 4,49
Beschikbaar voor: Apple
Offline beschikbaar: Nee
Taal: Engels

Een tip? Zorg dat je schotel automatisch de satelliet vind. Dit scheelt veel tijd op vakantie. Je zet de televisie aan en de schotel zoekt automatisch de juiste satelliet. 

Campercontact

Dit is de app waar wij vaak op kijken om een leuke kampeerplek te vinden. Campercontact biedt meer dan 38.000 kampeerlocaties aan waarbij ook nog eens bij de meeste locaties een review staat. Als wij een kampeerplek kiezen lezen we altijd eerst een aantal reviews. Lees wel reviews die niet te oud zijn (datum is altijd vermeld). De app is gratis voor NKC leden en ben je geen lid dan betaal je € 9,99 per jaar. Je kunt ook gewoon naar de website gaan en dan is de informatie gratis. De app heeft wel wat voordelen, maar op de site vind je ook veel informatie. De app is erg overzichtelijk en filtert op camperplaatsen of campings. Als je de kaarten vooraf download kun je deze ook offline bekijken.

Benieuwd welke gadgets ook handig zijn voor jouw vakantie? Lees dan ons blog '7 handige camper gadgets en accessoires'