Camperreis Hongarije: Dwars door het hart van Europa

In het hart van Europa ligt Hongarije; het land van de Donau en de Tisza, de uitgestrekte natuurgebieden, de prachtige steden (Budapest!), het Hongaarse bier en de pálinka. Een fantastisch en goed bereikbaar land voor een onvergetelijke campervakantie. 

Met prachtige steden en nationale parken gaan cultuur en natuur in Hongarije hand in hand. En alleen al de rit ernaartoe maakt het de reis waard; rijdend door Duitsland en Tsjechië of Oostenrijk doorkruis je al de mooiste gebieden. 

Eenmaal aangekomen in Hongarije kan de vakantie pas écht beginnen. We nemen je mee in onze ronde door het hart van Europa.  

Nog geen camper? Huur direct een camper

Start van de camperreis: Budapest

De start van de route is ook meteen de hoofdstad én een absolute must. Zowel het parlementsgebouw, de markthal als zelfs de tramlijn (nummertje 2) behoren tot de mooiste ter wereld. Het uitzicht vanaf de Kettingbrug, die Buda met Pest verbindt, is fenomenaal. Overnachten doe je op Camping Arena, een fijne uitvalsbasis aan de rand van de stad. 

Vogels en natuur in Szeged

Vervolg je route dwars door Nationaal Park Hortobágy naar de stad Szeged. Hortobágy staat bekend om haar steppeachtige landschap en er zijn ontzettend veel vogelsoorten te spotten. 

Szeged, ook wel ‘de stad waar de zon altijd schijnt’, ligt op de Servische grens. Verwacht mooie pleinen, paleizen én de beste salami ter wereld. Aan de rand van de stad en direct aan de rivier de Tisza ligt een prima camping om te overnachten. 

Cultuurhoofdstad Pécs

De volgende stop is Pécs, de cultuurhoofdstad van Hongarije gelegen aan de voet van de heuvels. Een mooi historisch centrum, een prachtige kathedraal maar ook volop levendigheid met terrassen en festivals in de zomermaanden maken Pécs een heerlijke plek om te bezoeken.  

Geniet van zon en water aan het Balatonmeer

En dan het Balatonmeer; verreweg het bekendste meer in Hongarije en grootste meer van Midden-Europa. Ja, het is er toeristisch en de oude kastelen, kuuroorden en zandstranden zijn dan ook vast niet verlaten, maar de omgeving maakt alles goed. Het campingaanbod in deze regio is groot en bevat ook veel grotere, commerciële campings. Keuze genoeg dus.

Einde camperreis Hongarije: Győr
Eindig je route in het kleine en pittoreske stadje Győr, dat grenst aan Slowakije. Een heerlijk stadje om door smalle steegjes te slenteren in het oude centrum, op een terrasje te ploffen en terug te denken aan een heerlijke reis door Hongarije. 

Camperreis door Hongarije

Nog een camper nodig? Bekijk ons aanbod

Wil je deze prachtige reis door Hongarije maken, maar heb je zelf geen eigen camper? Dan is het huren van een camper de ideale uitkomst. Bekijk ons actuele camperaanbod en huur de camper die bij jouw wensen aansluit. Fijne reis!

Lees ook meer over onze routes door het Oostblok. Bijvoorbeeld naar het prachtige Kroatië.