Tips voor een heerlijke campervakantie in Nederland

Vol gas richting Portugal, lekker touren door Frankrijk, picknicken langs de weg en af en toe een duik in de zee. Die vakantieplannen moeten we dit jaar waarschijnlijk laten varen. Gelukkig is Nederland óók een heerlijk camperland.  

Op dit moment gaat reizen met een camper tegen de overheidsmaatregelen in. Maar zodra er straks binnen Nederland wat meer bewegingsruimte komt, is een camper hét voertuig om ermee op uit te gaan. Je reist namelijk alleen (met familie), hebt je eigen huis en sanitair bij je en kunt overal en altijd afstand bewaren. Kortom, met de camper kun je veilig en ontspannen op reis. 

Nederland is een prachtig land en barst van de kleine, rustige campings. Wij geven je tips over waar je heen kunt. 

Tip 1: Kamperen bij de boer

Kamperen tussen de koeien of knotwilgen; Nederland telt een keur aan boerencampings waar je optimaal geniet van de rust en de natuur. De campings zijn vaak klein (niet altijd: bekijk de website goed voordat je boekt), intiem en een stukje goedkoper dan andere campings. 

Op kamperen bij de boer vind je een aantal toffe plekken. De kampeertuin op Erfgoed Bossem, bijvoorbeeld. Een kleine camping in een prachtige omgeving in Overijssel. Overdag proeven van het landleven en ’s avonds van de Twentse producten op je bord. 

Tip 2: Kamperen in de natuur 

Voor veel mensen het ultieme kamperen; middenin de natuur, met het geluid van kwetterende vogels op de achtergrond en voor de kinderen genoeg takken, zand en water om zich weken mee te vermaken. Écht qualitytime met elkaar. Op kampeermeneer vind je veel unieke natuurcampings in Nederland. Ook ons land kent er meer dan genoeg! 

Onze favorieten kampeerplekken in Nederland

Om je wat richting te geven hebben we onze favoriete kampeerplekken in Nederland voor je op een rij gezet:

Camping Hartje Groen - Schaijk

Deels in het bos gelegen, pal aan natuurgebied De Maashorst en bijzonder sfeervol aangekleed is Camping Hartje Groen een paradijsje in de natuur. De kinderen leven zich uit in de speeltuintjes, de zwemvijver of het Dokus de Das pad, jij geniet van de rust én het restaurant. Want wat is De Boshut leuk! 

Camping Het Goeie Leven - Eerde

Kamperen bij het Goeie Leven betekent veel groen, veel ruimte om te spelen, veel hangen in de hangmat en veel en lekker eten bij de bistro. Kies een plek bij de waterpoel, aan de bosrand of in de gezellige middenring bij het zwembadje en verken de prachtige omgeving van de Meijerij in Brabant. 

Camping Het Bos Roept! - Slootdorp

Camping Het Bos Roept! ligt op een mooie locatie in het Jonge Robbenoordbos en is echt één met de natuur. De typische natuurcamping is volledig circulair ingericht maar wel van alle gemakken voorzien en ligt tegenover een vaarwater dat dwars door het bos slingert. Je kunt er prachtig varen én fietsen. 

Camper nodig?

Heb je nog geen camper, maar wil je wel genieten van een campervakantie in eigen land? Bij ons kun je direct online een camper huren. Fijne reis gewenst!

 

By Imke van Acht