Ontbijtjes in de camper

Houd je echt van ontbijten of ben je liever snel klaar? Wij hebben de leukste, lekkerste en makkelijkste recepten op een rijtje gezet.

Vaak is het brood in het buitenland anders dan we gewend zijn in Nederland. TIP: neem een broodrooster mee en een pot pindakaas of iets anders wat niet snel bederft en je hebt altijd een lekker ontbijtje!

Wentelteefjes van (oud)stokbrood

Stokbrood wentelteefjes! Het lekkerst met veel vers fruit. Een heerlijk begin van de dag!

Geen stokbrood bij de hand? Je kunt in principe alle soorten brood gebruiken dat maar voorhanden is: croissants, brioche, harde broodjes, of gewoon brood.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el (vanille)suiker
  • 1 tl gemalen kaneel (optioneel)
  • 250 ml melk
  • 1 stokbrood van een dag oud
  • Boter om in te bakken


Gewoon lekker; Een eitje met tomaat

Nog lekkerder maken; doe het brood even in de broodrooster.

 

Yoghurt, granola en wat fruit

Dit is wel een echt een ontbijtje wat je vooraf bedenkt maar wel lekker snel, gezond en simpel. Ga heerlijk in het zonnetje op je campingstoel zitten, pak een kopje koffie erbij en wat wil je nog meer?

 

Shake: Spinazie-kokosontbijtshake

Ga je echt op de gezonde tour of ben je juist niet zo van het ontbijt? Kies dan eens voor een shake. Zorg wel dat je een staafmixer in de camper legt. Is trouwens ook handig voor de bereiding van soepen.

Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Schil en snijd de mango in stukjes. Pureer de appel, mango, spinazie, kokosmelk en de yoghurt in de blender tot een gladde massa. En klaar is kees!

Ingrediënten

  • appel
  • mango
  • 75 g verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml volle yoghurt

 

Pannenkoekjes

Pannenkoekjes maken in de vroege ochtend, alles is mogelijk. Hieronder staan bananen pannenkoekjes maar in plaats van de banaan kan je cottage cheese, ricotta, julliene wortel etc toevoegen.

Prak de banaan met een vork. Doe de eieren, banaan, kwark, kaneel en zelfrijzend bakmeel in een kom en meng goed door elkaar. Verwarm wat boter in een pan en schep twee lepels van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 25 gr kwark + evt. extra kwark voor op de pannenkoekjes
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf kaneel
  • vers fruit zoals blauwe bessen en aardbeien