Maak een mythische camperreis door Schotland!

Met zijn prachtige bergen, valleien en meren is Schotland dé bestemming voor liefhebbers van natuur en avontuur. Maar ook cultuursnuivers kunnen er hun hart ophalen; het land telt fantastische steden, kastelen en tradities. De perfecte manier om Schotland te verkennen? Met de camper! Heb je nog geen camper? Bij ons kun je makkelijk en snel een camper huren!

De kortste en gemakkelijkste route van Nederland naar Schotland begint in IJmuiden. Met de ferry naar Newcastle ben je binnen een uur rijden vanaf de haven al bij de Schotse grens. Daar kan de Schotlandreis écht beginnen. Vijf plekken die je niet mag missen:

Edinburgh

Een bezoek aan de hoofdstad Edinburgh gaat gepaard met een boel historie en cultuur; zo is er Edinburgh Castle, Parliament House, Holyrood Palace en de bekende winkelstraat Royal Mile. Je treft er op elke straathoek een gezellige pub waar je nipt van een glas whisky en dé Schotse signature dish proeft: haggis, gevulde schapenmaag. 

Tip: rijd over de beroemde Queensferry Crossing naar Fife, neem de pittoreske kustroute rond de East Neuk en maak een stop bij mooie vissersdorpjes als Anstruther, Elie en Pittenweem voordat je het historische St. Andrews bereikt; de beroemde thuishaven van de golfsport.

Loch Ness

Deze uithoek van the Highlands is wereldberoemd; niet alleen vanwege het grote monster dat onder het wateroppervlak van het mystieke meer zou leven (‘Nessie’), ook om zijn indrukwekkende landschappen en kastelen, waarvan Urquhart Castle het beroemdst is.

Tip: aan de rustige zuidoevers vind je de milieuvriendelijke Loch Ness Shores camping. Een ideale plek om het fantastische buitenleven van Schotland te ervaren, met prachtige bossen, tientallen bergen en uitstekende fiets- en kajakmogelijkheden.

Isle of SkyeCamperreis door Engeland

Zeer de moeite waard, vinden wij! Dit eiland, dat de grootte heeft van de provincie Zeeland, behoort tot één van de mooiste van Europa én is in één dag helemaal rond te rijden. Verwacht een spectaculair landschap met duizelingwekkende kliffen, enorme bergen, mooie kustgebieden en prachtige rotsformaties, watervallen en vergezichten. Wees onderweg wel op je hoede voor schapen; de dieren lopen overal waar ze willen en doen gerust een dutje op de weg.

Tip: Maak een wandeling bij The old man of Storr in het noordoosten of in het zuiden bij  Glenbrittle forest. De wandeling naar de fairy pools duurt een paar uur en voert je langs sprookjesachtige wateren en watervalletjes. Parkeren kan bij het Glenbrittle forest car park.

Roadtrip: van Fort William naar Glen Coe

Een niet-te-missen route in Schotland is die van Fort William naar Glen Coe. Met tienduizend inwoners is Fort William de op één na grootste stad van the Highlands en hét startpunt van de bekende stoomtrein uit de Harry Potter films. Het dorpje Glen Coe bezoek je vooral om zijn - daar zijn ze weer - indrukwekkende bergen en valleien. En ook deze plek kan je bekend voorkomen uit de Harry Potter films of James Bonds Skyfall.

Tip: Harry Potters ‘Hogwarts Express’ rijdt in de films over het Glennfinnan viaduct, dat je ook zelf kunt bezoeken: pak vanuit Fort William de A830 richting Maillaig en je komt er vanzelf terecht. Vergeet je camera niet!

Luss en Loch Lomond

De glooiende natuur van deze regio, met vooral veel bossen en meren, biedt een mooie afwisseling met de hoge bergen van the Highlands. Bij het grote meer Loch Lomond vind je het Nationale Park The Trossachs en charmante dorpjes als Luss, een klein dorpje aan de westoever. Loch Lomond heeft een kustlijn van 65km. en er is ontzettend veel te beleven; van spannende wildwateravonturen tot fantastische wandelingen.

Tip: Verlaat je camper voor een ontspannen cruise over het meer of huur zelf een bootje om de kleine eilandjes te verkennen.

Boek nu een camper voor een camperreis door Schotland

Klaar om het prachtige Schotland te verkennen? Met een camper gaat dit nog gemakkelijker. Bekijk snel of er nog een camper beschikbaar is en voordat je het weet rijdt je van de veerboot, op weg naar de machtige highlands!