Kindvriendelijke camperplaatsen in Frankrijk

Een leuke, kindvriendelijke camping vinden in Frankrijk is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Op de vele vakantiesite’s is de camping toch vaak net wat mooier afgebeeld dan de werkelijkheid of zijn de foto’s gewoon op het juiste moment genomen ;). Toch maken het gevarieerde landschap en de oude dorpjes Frankrijk een prachtig land om naar op vakantie te gaan.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar campings waar de kwaliteit goed is! Dat verschilt ook per persoon, maar kwaliteit is voor ons rust, reinheid en vriendelijkheid, met ook voor de kinderen genoeg faciliteiten. Want uiteindelijk geldt voor iedere ouder: als de kinderen zich goed vermaken, hebben zij het ook goed naar hun zin.

Hieronder hebben we drie Franse campings beschreven die volgens ons en onze vrienden zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met de camper. Niet alleen maar drukke, toeristische campings, maar ook rustige locatie. Een beetje van allebei dus!

Direct een camper huren? Bekijk snel ons actuele huuraanbod.

Kamperen in de Elzas

Reizigers met de camper worden gelokt door de prachtige “Route des Vins d'Alsace”, (de wijnroute door Elzas). Deze weg is ruim 170 km lang en brengt je door heel de Elzas. Vanaf de berg Mont Sainte-Odile kunnen reizigers genieten van het uitzicht over de Rijn.

In een heel gaaf klein dorpje Ribeauville (dit soort dorpjes zijn er meer), ligt een kleine maar schone camping met heerlijke verse broodjes in de ochtend: Camping Pierre Coubertin! Er zijn geen kindervoorzieningen zoals op een grote camping (animatieteam, etc.), maar er zijn sportvelden, een groot gemeenschappelijk zwembad en een speeltuin. Wij vonden het er heerlijk! De camperplaatsen zijn ruim (mogelijkheid voor plekken in de schaduw), midden in de natuur en met fiets kon je zo naar de vele wijngaarden fietsen. Ook het dorpje Ribeauville is een leuk plekje om een hapje te eten of lekker rond te wandelen.

Ben je op zoek naar iets meer vertier voor de kinderen in de Elzas dan is Camping Le Giessen ook een aanrader. Op een vlak terrein aan een bergstroompje ligt de camping Le Giessen. Door de ligging midden in de prachtige natuur is het een ideale bestemming om te wandelen, fietsen of paardrijden. Naast de camping vind je een zwemparadijs, die je als campinggast mag gebruiken. Op de camping kan je meedoen met allerlei kinderactiviteiten en familiespelen.

Ook kamperen met de camper bij de wijnboeren in Frankrijk is erg leuk; wordt dus lid van France Passion. Dit zijn alleen geen super kindvriendelijke camperplaatsen, maar voor een kort verblijf is het er zeker aangenaam.

Met de camper langs de Rhône

Het is niet zonzeker, maar zeker de moeite waard! De Camping Gorges Oignin wordt geleid door twee broers, die zeer klantvriendelijk zijn. De camping ligt aan een meertje, met grote camperplaatsen aan lanen met privacy. Het sanitair is erg schoon met mooie zwembaden (niet om baantjes te trekken, maar groot genoeg voor grotere kinderen). Onder bij het meer is een groot vlak stuk waar gevoetbald kan worden en waar ook een groot net hangt. Het is een rustige camping en ligt in de middle of nowhere, toch is het er erg gezellig en overzichtelijk.

Actieve gezinsvakantie in de Ardèche

Totaal iets anders dan de vorige twee campings, maar ook een aanrader! Een leuke kindvriendelijke camping om een paar nachten te staan is camping Bastide. Erg gewild, dus reserveren met de camper is wel slim, zeker als je een van de mooiere plekjes wil. Een paar kampeerplekken zijn gelegen direct aan de rivier de Ardèche, om uren naar te zitten turen.

De Franse camping is omgeven door rivieren, kastelen, verscholen grotten, rotspartijen en gezellige dorpjes. Het gebied is zeer geschikt voor een actieve gezinsvakantie. In de omgeving zijn er verschillende wandel- en fietstochten langs indrukwekkende rotsformaties en bijzondere grotten. De camping beschikt over vele faciliteiten. Verder zijn er vele faciliteiten voor de kinderen: zwembaden, waterglijbanen, animatieteam, spelletjes zoals jeu d’boules, tennistafels, etc.

Naast deze Franse campings zijn er nog vele campings die natuurlijk de moeite waard zijn om te bezoeken met de camper. Als je met de camper naar Frankrijk gaat, vinden wij op de bonnefooi gaan toch wel het allerleukst. Dit betekent wel dat je niet altijd de mooiste plekjes krijgt toegewezen, vooral niet in het hoogseizoen. Dus weet je de route vooraf en kom je langs een van deze plekken, dan zou ik zeker een telefoontje wagen!

Nog een andere tip! Oostenrijk is ook zeker de moeite met de camper. Ontzettend schoon sanitair in prachtige omgevingen. Zo zaten wij vorig jaar nog aan de WeissenSee op camping Ronacher! Zo’n helder water hadden we nog niet gezien in een meer in Europa!