Kamperen met de camper of caravan is behoorlijk in trek!

De cijfers van 2017 liegen er niet om, de camper wint enorm aan populariteit!

Een op de negen Nederlandse huishoudens bezit een caravan of een camper, volgens RTLnieuws. Waar komt die populariteit vandaan? ‘Mensen hebben vroeger gekampeerd en gaan nu zelf met hun kinderen’, aldus RTLNieuws.

Ook de Bovag publiceert nieuws items dat het aantal caravans en kampers verdubbeld de afgelopen jaren. Nederland telt nu ruim een half miljoen caravans en campers.

Matthijs de Winter, hoofdredacteur van de Kampeer en Caravan Kampioen, heeft een verklaring voor de forse toename. Allereerst het gaat economisch natuurlijk beter. Het aanschaffen van een caravan of camper kan behoorlijk in de kosten lopen. Daarnaast biedt de markt ook steeds meer verhuur mogelijkheden. Jongere mensen huren vaker een camper of een caravan.

De flexibiliteit en de vrijheid die een camper biedt is enorm in trek. Mensen willen dichter bij de natuur zijn. "Maar ook de jongere generaties die vroeger met hun ouders hebben gekampeerd, gaan nu zelf met hun gezin. Het is een heerlijke manier van vakantie vieren. Je bent in vrijheid buiten, met je voeten in het gras, “ vertelt Matthijs de Winter.

Wat is er nou zo leuk aan dat kamperen?

Het sociale aspect wordt steeds belangrijker. Mensen zijn al steeds meer op zichzelf door de ontwikkelingen en nieuwe technologie. Als je gaat kamperen doe je iets samen en ontmoet je makkelijk andere mensen.