Kamperen in de herfst: de leukste herfstcampings in Nederland

Herfst... Je staat nog met één been in de zomer en dat wil je graag zo lang mogelijk laten duren. De herfst hoeft niet te betekenen dat het regent en ijskoud is. Dit seizoen is juist ook heel erg mooi, met kleurrijke bomen en zonnige dagen. Dit maakt kamperen in de herfst daarom erg ontspannen. 

De campings zijn minder druk, overdag genieten van de natuur en ’s avonds knus binnen bij de kachel of buiten bij het kampvuur. Wij hebben de leukste campings van Nederland op een rijtje gezet om te kamperen in de Herfst! 

Heb je nog geen camper? Bij ons kun je direct een camper huren.

Campings in de herfst

Nederland heeft verschillende campings door heel het land waar je heerlijk kan kamperen in de Herfst. Bekijk hieronder onze selectie!

Camping Het Bos Roept!

Deze camping is gevestigd in Slootdorp (Noord-Holland) en is voor de echte kampeerder die van de natuur houdt! Extra bijzonder is dat camping Het Bos Roept altijd open is. Of je nu houdt van kamperen in de zomer of juist midden in de natuur wilt zijn in de herfst of winter, bij camping Het Bos Roept kun je altijd terecht! Ook voor de liefhebbers van sneeuw, schaatsers en mountainbikers is dit een top omgeving.

Geniet van de natuur, ruik de boslucht, haal diep adem en stel jezelf open. Camping Het Bos Roept is een rustige camping die zich laat leiden door natuur. Regenwater wordt opgevangen, water wordt verwarmd door zonneboilers en de camping streeft naar zoveel mogelijk hergebruik. De camping ligt direct aan het water en midden in het bos. Een echte beleving! 

Natuurcamping De Thyencamp in Drenthe

Een andere gave milieuvriendelijke camping is Natuurcamping De Thyencamp in Drenthe. Deze camping probeert zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn met onder andere zonnepanelen, zonneboilers en door het opvangen van regenwater. De kampeerplekken zijn ruim en beschut tussen de fruitbomen met uitzicht op een geweldig landschap. Wat wil je nog meer?

Houd je van wandelen, fietsen of lekker luieren in de natuur? Dan past deze camping bij jou! Op de camping zijn ook verschillende plekken waar een kampvuur gemaakt kan worden. Niks zo fijn om na een dag buiten in de natuur te genieten bij een kampvuur.
Let op! Deze camping is geopend tot 1 november. 

Heerlijk nazomeren op Streekpark Klein Oisterwijk

Camping Streekpark Klein Oisterwijk is gevestigd in Oisterwijk, Noord-Brabant. Ben je op zoek naar een camping met wat meer ‘reuring’, dan is dit een uitstekende optie. Op deze camping is genoeg te beleven in de herfst. Zo is er een indoorspeeltuin, een streekwinkeltje met informatiecentrum en zijn er twee restaurants.
Daarnaast is de camping op loopafstand van het dorpje Oisterwijk en dichtbij de (Winter) Efteling, waar je een fantastische dag kan beleven! Een echte aanrader om een uitstapje naar te maken.  

Met de kids naar de Veluwe, Camping de Pampel

Vanaf Camping de Pampel in Hoenderloo, loop je zo de Veluwe op! In de herfst ligt de Veluwe erop zijn mooist bij. Vallende bladeren, de geweldige kleuren van de natuur en de wilde dieren! 
De camping ligt midden in de natuur, maar ook dichtbij steden als Apeldoorn en Arnhem. Je zal je hier niet snel vervelen! Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd en mocht het toch eens regenen, dan bezoek zeker het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Of duik het overdekte zwembad van de camping in. 

Met de (klein)kinderen naar de Sprookjescamping

Op zoek naar een camping gericht op kinderen? Ga dan naar De Sprookjescamping in Rheeze, Overijssel. Op deze camping is veel te beleven in de Herfst en is als een waar sprookje voor de kinderen! De camping organiseert onder andere spooktochten en lampionnentochten en heeft een binnenspeeltuin en een fantastisch indoor waterspeelparadijs. Genoeg te doen voor de kinderen dus!

Kampeertips voor de herfst

Om volop te genieten van je kampeerervaring in de herfst is een goede voorbereiding het halve werk. Met deze kampeertips wordt jouw kampeertrip in de herfst een succes:

  • Neem een kruik mee naar bed. Je bed is dan binnen no-time heerlijk warm.
  • Drink veel warme dranken zoals thee en warme chocomelk.
  • Maak een kampvuur; hier warm je van op en het is ook nog erg gezellig en knus.
  • Controleer natuurlijk voor vertrek of de camping open is.
  • Neem voldoende warme truien en sokken mee.
  • Neem gezelschapsspelletjes mee.

Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg mooie campings om te kamperen in de herfst. Pak de camper en trek er lekker op uit! Ben jij nog op zoek naar een camper? Bekijk het actuele camperaanbod van Van Acht Campers.