Inpaktips voor een Camper

Elke vakantie is het weer een gevecht. Hoeveel neem je mee en past alles wel? Je wilt natuurlijk besparen op het gewicht en alles ook nog praktisch in kunnen pakken. Met deze tips wordt inpakken iets gemakkelijker.

 

Zo gezegd, zo gedaan; neem alleen het hoognodige mee op vakantie. Maar toch stoppen we ieder jaar onze camper of koffer weer net iets te vol met spullen. Je kan dan het risico lopen dat het gewicht iets boven het maximale gewicht uitkomt.

 

1. Laad alleen de koelkast vol

Camperaars vinden het fijn om toch wat eigenboodschappen mee te nemen, ook omdat je dan niet meteen naar de winkel hoeft. Koop wat boodschappen voor de eerste of tweede dag maar neem niet voor een hele week boodschappen mee. Daarnaast heeft elke camping wel een campingwinkeltje of een supermarkt om de hoek. Én het is ook leuk om even naar het winkeltje te wandelen.

 

2. Bespaar op gasflessen

Neem het liefst geen grote metalen glasfles mee, maar kijk voor een kleinere of aluminium gasfles die minder zwaar zijn. Dit bespaart gewicht. Als de fles leeg is, kun je deze onderweg laten vullen. Je kunt zelfs op de grotere campings ook gasflessen kopen, deze zijn dan wel iets duurder.

 

3. Lichtgewicht meubilair

Neem licht meubilair mee. Inklapbare stoelen zijn perfect om mee op vakantie te nemen, deze zijn licht in gewicht en makkelijk om op te bergen. Kiest u voor een camper van Van Acht Campers dan is hier met de volledige inventaris al rekening mee gehouden.

 

4. Leeg de watertanks

Water zorgt voor veel gewicht op een camper. Op dit gewicht kun je dus flink besparen. Leeg de vuilwatertank voor vertrek en vul de schoonwatertank maar voor een gedeelte. Zo heb je onderweg voldoende water. Mocht je lang blijven staan op een camping, vul de tank dan vooraf even tank.

 

5. Lichtgewicht keukenspullen

Vaak neem je teveel keukenspullen mee. Spullen die je uiteindelijk toch niet gebruikt. Neem iets minder mee, scheelt dat ook weer in de afwas. Als je kiest voor een huur camper van Van Acht Campers is hier al volledige rekening mee gehouden. Alle  verhuurcampers zijn inclusief inventaris.

 

6. Maak een checklist

Tot slot, loop na wat je vorig jaar allemaal mee hebt genomen en vraag je af of je sommige spullen thuis kunt laten. Maak hier een checklist van zodat je dit er makkelijk bij kunt pakken met je volgende campertrip.