Hoe jouw baby heerlijk kan slapen in een camper

De eerste keer dat je met jouw baby op vakantie gaat, gaat sowieso een grote verandering zijn. Voorheen hoefde je op vakantie nergens rekening mee te houden, je kon gaan en staan waar je maar wilde.

Met een kleine is op vakantie gaan zeker net zo leuk alleen is het niet meer zo onbezorgd. Je hebt toch wat meer voorzieningen nodig om het jezelf gemakkelijk te kunnen maken, tenminste dat vinden wij.

Wij zijn onlangs op vakantie geweest met een camper en ons dochtertje van 8 maanden. Het was even wennen maar toen alles ingericht was hebben we er optimaal van kunnen genieten.

We hebben even moeten stoeien om een goede oplossing te vinden zodat onze dochter lekker rustig kon slapen in de camper, terwijl wij in de camper nog bezig konden zijn met van alles en nog wat.

Neem bijvoorbeeld een camper met twee bedden erin, zoals een vast bed en een hefbed. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om een babytentje op te zetten tussen een van die bedden in, of om een babycampingbedje te zetten op de lattenbodem waardoor jouw baby’tje heerlijk rustig kan slapen.

Wanneer er ook nog een deur aanwezig is om de slaapkamer af te sluiten kan jouw baby’tje heerlijk rustig slapen wanneer jij aan het koken bent of bezig bent met andere dingen in de camper.

Het is dus geen enkel probleem als jouw baby al om 19:00 uur ligt te slapen in de camper, want ondanks dat jouw baby slaapt, kun je nog gemakkelijk gebruik maken van alle faciliteiten in de camper.

Waarom is een camper zo ideaal voor een gezinsvakantie met een baby?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het reizen met een camper erg ontspannen is als jouw kindje nog jong is. Je hebt jouw eigen ‘huis op wielen’ waardoor je veel van het land kunt zien zonder met je hele hebben en houden naar verschillende hotels of huisjes te verkassen.

Je hebt jouw huis altijd bij je. Wanneer jouw kindje dus naar bed wil, dan is dat gewoon mogelijk! Er is altijd een bedje dichtbij. In de tussentijd kun je voor de camper zelf lekker in het zonnetje en met een wijntje een boek lezen. Heerlijk ontspannen dus voor het hele gezin.

Een ander voordeel is dat je alle hapjes zelf kunt maken in de camperkeuken. Aan spullen geen gebrek.

Voordat je vertrekt bedenk je goed wat je allemaal nodig hebt waardoor jouw baby niets te kort komt tijdens de vakantie. Een kinderstoel, een speelkleed, en speelgoed past gemakkelijk in de garage van de camper.

De meeste campings hebben een wasserette op het terrein wat nog wel eens heel makkelijk kan zijn wanneer je met jouw baby op vakantie bent. Een baby eet vaak nog niet zo netjes. Een wasserette op de camping heeft als voordeel dat vieze kleding niet al te lang hoeft te blijven liggen waardoor hardnekkige vlekken worden voorkomen.

Een ander voordeel waarom het ideaal is om met de camper op vakantie te gaan wanneer je een baby hebt is dat je totaal niet gebonden bent aan een locatie of camping.

Je kunt stad en land verkennen zonder dat jouw baby het door heeft dat hij of zij weer in een andere stad is. Je hoeft geen huisje te huren voor een week of vast te zitten aan een vieze camping. Bevalt het niet, dan rij je de volgende dag gewoon door naar een volgende locatie.

Dit geeft je ontzettend veel vrijheid terwijl jouw kindje nog steeds een vaste woonomgeving heeft.

Waar je aan moet denken voor een ontspannen camper vakantie met een baby

Hieronder zijn zes dingen opgesomd waar je aan moet denken wanneer je met jouw baby op vakantie gaat.

1. Slaaptentje

Op zich is er genoeg slaapruimte in de gemiddelde camper. De bedden in de camper hebben echter geen bescherming aan de zijkanten. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, maar door een Deryan tentje op een van de bedden zetten kan jouw baby niet meer uit bed kan rollen en kan ook jij zonder zorgen slapen.

2. Dikke slaapzak

Vaak koelt het ‘s nachts erg af in een camper. Zorg daarom dat je genoeg dikke dekens bij je hebt. Als je ze niet nodig hebt kun je ze altijd nog achter in de garage opbergen.  

3. Speelkleed

Het maakt niet uit wat je als speelkleed gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een goedkoop vloerkleed of aan een picknickkleed. Met dank aan een speelkleed kan jouw baby’tje uren per dag  lekker in de buitenlucht spelen voor de camper.

In de camper zelf is het qua kruipen namelijk niet zo veilig. Van de bedden kan hij afrollen/afkruipen en op de grond zijn veel afstapjes en trappetjes.

4. Voeding

Het klaarmaken van Baby voeding is erg gemakkelijk in een camper. Er is bijna altijd een gasstel aanwezig om groente op te koken. En zelfs een vriezer om eventueel een zelfgemaakt voorraadje te bewaren.

Melkpoeder raad ik aan om uit Nederland mee te nemen. Niet is elk land is babyvoeding van dezelfde kwaliteit als in Nederland.

5. Thermosfles

Een thermofels is onmisbaar, zeker op vakantie voor in vliegtuigen, hotels, tijdens een lange wandeling en ook de voor in de camper. Je kook ’s ochtends water in een fluitketel of pannetje en hebt voor de hele dag voldoende voor de fles.

6. Kinderstoel

Voor de hapjes is het een uitkomst om een babystoeltje mee te nemen. Het is net wat makkelijker om minder te knoeien als jouw baby in een stoeltje zit. Het is daarnaast altijd fijn als jouw baby’tje veilig in een stoeltje zit wanneer jij jouw handen even vrij wilt hebben.

Wees niet bang iets te vergeten, eigenlijk kun je overal alles kopen. Ook in het buitenland hebben ze goede producten voor kinderen in de supermarkten. Maar de kostbaardere dingen zou ik lekker in de garage van de camper leggen en de hele reis meenemen.

Op reis met de camper biedt erg veel comfort en stabiliteit voor jouw baby waardoor je echt kunt ontspannen. Want veel clichés omtrent kinderen zijn waar, als jouw kindje het naar zijn of haar zin heeft, dan heb jij dat ook!