Het schoonmaken van een camper

Schoonmaken kan soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het reinigen van alle hoekjes en gaatjes van een camper. Als je liever de schoonmaak uitbesteedt, is dat natuurlijk geen probleem. Laat het ons dan wel even weten.

Als je ervoor kiest om de camper zelf schoon terug te brengen, houd er dan rekening mee dat je hier voldoende tijd voor hebt. Vaak wordt dit in de vakantieplanning vergeten en wordt het een last-minute klus. Hier delen we enkele tips en leggen we uit wat we verstaan onder een schone camper. Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar het moet wel even gebeuren.

Bij het huren van een camper bij ons, verwachten we dat:

  • De binnenkant van de camper schoon wordt ingeleverd, vergelijkbaar met hoe je de camper hebt meegekregen.
  • De vuilwatertank leeg is.
  • De toiletcassette schoon en geleegd is.
  • De buitenkant van de camper gewassen is.

Je hoeft de schoonwatertank niet opnieuw te vullen, want we laten deze altijd eerst leeg en dan vullen we deze vlak voor vertrek van de volgende klant. Zo hebben al onze klanten altijd vers water.

BUITENZIJDE CAMPER

Voor de buitenzijde van de camper is het belangrijk dat je de camper niet door een wasstraat rijdt, dit vanwege de luifel, het fietsenrek en andere losse onderdelen die aan de camper zijn bevestigd. Je kunt de camper in plaats daarvan afspuiten bij een benzine station met een hogedrukreiniger, de camper inzepen en vervolgens opnieuw afspuiten. Het dak hoeft niet te worden gewassen.

BINNENZIJDE CAMPER

Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van de binnenkant van de camper:

  • Gebruik gewone schoonmaakmiddelen tijdens het schoonmaken. Vermijd echter het gebruik van chloor of andere krachtige chemicaliën. Voor het sanitair gedeelte kun je wel anti-kalkmiddelen gebruiken. Laat schoonmaakproducten niet intrekken.
  • Gebruik geen schuursponsjes in de camper, omdat de materialen in de camper hier niet bestand tegen zijn en kunnen direct zichtbare krassen veroorzaken.
  • De matrassen kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek dankzij de speciale hoes.
  • Zorg ervoor dat het schoonmaken de allerlaatste stap is voordat je de camper komt inleveren. Een camper kan snel vuil lijken vanwege de beperkte ruimte, en als je de camper opnieuw betreedt met bijvoorbeeld vuile schoenen, valt dat meteen op.

Wil je niet vergeten om de camper volgetankt in te leveren?

Je ontvangt de camper met een volle tank en we verwachten dat je dit ook doet bij het retourneren. Als je dit onverhoopt vergeet, is dat geen probleem. We kunnen de tank voor je bijvullen of je kunt even langs een tankstation gaan.

Als laatste hebben we nog een handige tip voor onderweg:

Vergeet niet om een kruimeldief of draadloze stofzuiger mee te nemen. Het kan echt van pas komen om de camper snel even te stofzuigen, vooral als je in een bosrijk gebied staat of het weer niet helemaal meezit.

Camper wassen      camper poetsen       camper poetsen en wassen