Het schoonmaken van een camper

Schoonmaken, best wel even een taakje om alle hoekjes en gaatjes in een camper weer glanzend te krijgen. Mocht je de schoonmaak willen uitbesteden is dit uiteraard geen probleem, maar geef dit wel even door. Als je ervoor kiest de camper zelf weer schoon terug te brengen moet je daarvoor wel even de tijd nemen. Vaak wordt vergeten dit aan de vakantieplanning toe te voegen waardoor het ineens op het laatste moment nog moet. Hier geven we tips en leggen we uit wat we verstaan onder het schoonmaken van de camper. Super easy maar het moet even gebeuren.

Als je bij ons een camper huurt verwachten wij dat de binnenkant van de camper schoon is (vergelijkbaar met hoe je de camper hebt meegekregen), de vuilwatertank leeg is, de toiletcassette schoon en geleegd en de buitenzijde is gewassen. Je hoeft dus niet de schoonwatertank weer te vullen. Dit mag wel maar wij laten deze weer leeg en vullen de tank net voor vertrek van de volgende klant. Zo hebben onze klanten altijd vers water.

Buitenzijde camper

Voor de buitenzijde van de camper is het belangrijk dat je niet met een camper door een wasstraat rijdt. Je kan de camper afspuiten bij een benzine station met een hogedrukreiniger. Daarna even in de sop zetten en dan wederom afspuiten. Het dak hoef je niet te wassen.

Binnenzijde camper

Voor de binnenzijde van de camper hebben we even wat tips op een rijtje gezet.

  • Je kan gewone schoonmaakmiddelen gebruiken tijdens het schoonmaken. Gebruik uiteraard geen chloor of andere krachtige middelen. Maar voor het sanitair gedeelte mag je wel anti-kalk gebruiken. Schoonmaakproducten niet laten trekken.
  • Gebruik geen schuursponsjes in de camper. De materialen die gebruikt worden in de camper zijn niet bestand tegen schuursponsjes. Je krijgt direct zichtbare krassen.
  • Vergeet de camper niet af te tanken. Je krijgt de camper vol mee en verwachten de camper ook weer met een volle tank retour. Mocht je dit toch vergeten, geen probleem. Wij kunnen altijd even voor je gaan tanken of je rijdt op het moment nog even op en neer.
  • Zorg dat schoonmaken de laatste taak is voor het inleveren. Net voordat je de camper terug gaat brengen. Als je net op de camping de vloer hebt schoongemaakt en vervolgens weer met zand onder je schoenen de camper in loopt, dan is de camper zo weer vies. Het valt ook extra op omdat de ruimte kleiner is dan thuis.

Nog een tip voor tijdens de reis; Neem een kruimeldief mee of een stofzuiger zonder snoer. Echt heerlijk om even snel de camper te stofzuigen. Met name als je een bos staat of als het weer niet helemaal mee zit.