Het nieuwe toerisme

Ook in Nederland ontstaan er bepaalde trends op het gebied van vakanties en reizen. Mensen zoeken naar nieuwe en uitdagende mogelijkheden om hun ultieme vakantie te beleven.

Tessa aan de Stegge, een travel trendwatcher beschrijft nieuwe initiatieven die zich ontwikkelen.

Allereerst, door de huidige ontwikkelingen in de wereld ontstaat er een behoefte aan veiligheid in zo'n enorme mate dat mensen de vakanties daarop aanpassen. Daarnaast is de mens gewend om alles tot zijn of haar beschikking te hebben. Het liefst zelfs zo snel mogelijk. Als laatste lijkt ook de fitheidsnorm bijna onlosmakelijk gekoppeld te zijn aan vakantievieren. Een norm waarmee we willen laten zien hoe fit en levendig we zijn. Deze ontwikkelingen zorgen ook voor bepaalde trends in ons vakantiegedrag en bestemmingen die we kiezen.

Op basis van bovenstaande ontwikkeling en onderzoek wat Tessa heeft gedaan op het gebied van vakantievieren signaleert zij een aantal trends voor 2017. Een belangrijke trend voor de toekomst en ontwikkeling van campervakantie is de trend cocooning.

Cocoon: heeft een sterke link met de zoektocht naar veiligheid en het gevoel van thuis meenemen op vakantie. Mensen willen graag in een veilige omgeving op vakantie en geven daardoor voorkeur aan kampeervakanties. Met je eigenhuisje op pad. De opties die dan boven komen drijven zijn campervakanties of lekker met je tent erop uittrekken tot all-inclusive cruises.

Een belangrijke trend die hopelijk ook de ontwikkeling van campervakanties stimuleert. Lees meer over vakantie trends op www.travelnext.nl. Deze vakantie trends zijn gepresenteerd tijdens de Vakantiebeurs Vakdagen.