Fitcation

Een nieuwe trend voor 2018! Fitcation is een woord dat je misschien nog niet zoveel gehoord hebt, maar het lijkt in 2018 een absolute trend te worden. Volgens touroperator Neckermann/Thomas Cook zijn de reistrends van 2018 al bekend. Na een analyse van het zoekgedrag op zijn websites bleek dat Belgen reizen zochten op 'fitcation'. Een fitcation is niet zomaar op reis gaan. Hierbij geniet je van een zalige vakantie, maar blijf je ook fit.

Vakantiegangers willen ontspannen en inspanning. Volgens Neckermann/Thomas Cook willen de vakantiegangers naast klassiek strandvakanties of skiën een keer iets anders erbij zoals, wandelen, fietsen en yoga. Fit blijven op vakantie is hipper dan ooit.

Cruise

Naast inspanning tijdens de vakantie, worden cruisereizen naar verre bestemmingen ook populairder dan ooit. Het zijn niet meer alleen de gepensioneerden die gebruik maken van cruises, je ziet er steeds meer jonge mensen. Mensen willen gewoon meer uit hun vakantie halen en meer zien. et één cruise kan je bijvoorbeeld verschillende uitzichten en landschappen ontdekken op verschillende locaties.

Citytrips

Citytrips blijft ook weer een trend in 2018. De touroperator Neckermann/Thomas Cook zag dat mensen veel interesse toonden in steden zoals Warschau, Bilbao, Billund, Vilnius, Bazel of Valletta. De laatse stad is bijzonder in trek, ook dankzij de TV-reeks Game of Thrones.