Een speeddate met: Teun van Acht

De MooiRooiKrant publiceerde woensdag 7 maart 2017 onderstaand artikel over Teun van Acht, eigenaar van Van Acht Campers. 

Sint-Oedenrode - Wat is de meest effectieve manier om iemand te leren kennen? Precies, via een speeddate! Iedere maand vuren wij vragen af op een ondernemer die met zijn bedrijf is gevestigd op een bedrijventerrein in Rooi, aldus de MooiRooiKrant. Deze maand zitten wij aan tafel met Teun van Acht.

Omschrijf jezelf als ondernemer in drie woorden:
"Dat is meteen een moeilijke!" Teun lacht. "Ambitieus, secuur en enthousiast", zegt hij stellig na een moment van stilte. "Ik zie voortdurend kansen en ik denk graag vooruit. Zo zijn wij naast de focus op autoschade een paar jaar geleden begonnen met de verhuur en verkoop van campers. In mijn vak is het van belang om secuur te werk te gaan. Hetgeen dat wij maken moet mooi en netjes zijn en ik vind het belangrijk dat de klant keurig wordt geholpen. Ik heb veel plezier in het werk dat ik doe en iedere dag ga ik dan ook vol enthousiasme aan de slag."

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
"Mijn ideale werkdag. Nou, dan begin ik om 07.00 uur en ben ik zo'n anderhalf uur op kantoor aan het werk. Daarna verplaats ik me naar de werkplaats waar ik auto's repareer of spuit. In de middag verhuur ik een camper en aan het eind van de dag heb ik er zelfs eentje verkocht."

Waar ben je als ondernemer het meest trots op? 
"Op het clubje mensen dat hier rondloopt. WE zijn hier met vijven er heerst een fijne werksfeer. de hele dag door wordt er gezongen en gelachen." "Gezongen? Echt?" "Ja, serieus! Ik ben ook heel trots op wat wij las team allemaal kunnen maken."

Wat wilde je vroeger graag worden?  
"Heel vroeger wilde ik vuilnisman worden. Het leek mij prachtig om achter op de vuilniswagen te staan. Een paar jaar later zag ik mezelf iets doen in de sportwereld. Toen de keuze qua opleiding dichterbij kwam, wist ik dat ik deze kant op wilde gaan. Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken, waarschijnlijk omdat mijn vader altijd een eigen zaak heeft gehad in dezelfde branche. Van kleins af aan was ik altijd heel trots op mijn vader, vooral als men dan tegen mij zei: 'Ben jij niet de zoon van ...?' "

Waar zie je jezelf over vijf jaar?  
"Met het bedrijf ga ik graag op dezelfde voet verder en dat betekent dat wij over vijf jaar weer een beetje gegroeid zijn. Er zijn genoeg plannen. Daarnaast hoop ik met net zoveel plezier aan het werk te zijn als nu. 

Dit scheef de MooiRooiKrant naar aanleiding van een Speeddate met Teun van Acht door Manon.