Een citytrip in je camperreis? Een leuke afwisseling!

De levendigheid van de stad opzoeken en daarna weer net buiten of aan de rand van de stad in je camper thuiskomen. Een verrassend leuke manier om een citytrip te ervaren! Het fijne van een camper is dat je mobiel bent en vrij gemakkelijk de boel weer inpakt en van de ene naar de andere bestemming reist. Je kunt vervolgens zo maar ineens in dat ene pittoreske dorpje belanden of geheel volgens planning neerstrijken op een camping in de natuur. Maar, je kunt ook prima als afwisseling een aantal dagen de tijd nemen om een hoofdstad te bezoeken. Afgelopen jaar reisden we met de camper naar vijf Europese hoofdsteden. Lees hier onze ervaringen en campingtips.

Berlijn
(Foto: Berlijn, Mauerpark)

1. Berlijn

Berlijn, een grote stad met veel cultuur en historie. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Wij combineerden het bezoeken van deze stad tijdens een roadtrip met de camper door Duitsland. Op Camping bei Berlin in Mahlow parkeerden we voor een aantal dagen. Een hele fijne camping en ideale uitvalsbasis om Berlijn verder te verkennen. Het was nog geen 10 minuten fietsen naar het dichtstbijzijnde treinstation Mahlow. Vanaf daar waren we binnen 20 minuten met de S-Bahn in het centrum. Ben je in het weekend in Berlijn? Dan is het een aanrader om op zondag onderweg over te stappen en een bezoek te brengen aan het Mauerpark. Hier is zondags een vlooienmarkt en vind je over het hele park verschillende muzikanten en andere artiesten, die samen zorgen voor een gezellige festivalsfeer.  

Kopenhagen
(Foto: Kopenhagen, Nyhvn)

2. Kopenhagen

Onderweg naar Zweden, maakten we een tussenstop in Kopenhagen. Na onze eerste plekjes op Deense natuurcampings, was het even omschakelen, ineens stonden we tussen de honderden campers en caravans. Een grootschalige camping dus, maar wel van alle gemakken voorzien. De ligging vonden we perfect. Zowel met de fiets (ongeveer 8 kilometer naar het centrum) als met de trein konden we makkelijk naar het centrum reizen. Sla de wijk Meatpacking District Kopenhagen, een omgetoverd industrieel gebied, zeker niet over. Hier heb je tal van goede restaurantjes en barretjes zitten en er hangt een hele fijne sfeer.

Lissabon
(Foto: uitzicht vanaf veerboot over Lissabon)

3. Lissabon

Trek je met de camper zuidwaarts richting Spanje en Portugal? Zorg dan dat je een tussenstop maakt in Lissabon. We stonden op een eenvoudige camping ten zuiden van Lissabon. Het sanitair verdient een upgrade, maar we kozen dit plekje vooral om de ligging. We fietsten in 10 minuten naar de veerboot die ons in 20 minuten over de Taag naar Lissabon bracht. Vanaf de veerboot zie je de stad en bekende brug liggen, een bezienswaardigheid op zichzelf. Je komt aan wal in de wijk Bélem. Wandel dan regelrecht naar Pasteís de Bélem voor dé delicatesse van Portugal. Bestel hier de enige echte pasteís de nata, want dat proef je!

Madrid
(Foto: Madrid, fietsen over de Gran Vía)

4. Madrid

Aan de rand van Madrid ligt camping Osuna. Hoewel het tussen autowegen in ligt, hebben we hier nauwelijks hinder door ervaren. De ligging vonden we ideaal: je loopt in 10 minuten naar het dichtstbijzijnde metrostation en je staat na 20 minuten al op de Gran Vía, in het hartje centrum van Madrid. Een aanrader is om voor de eerste dag meteen een fietstour te boeken bij Bisitours. Ze regelen een fiets en hebben Nederlandstalige gidsen die je de hele stad door loodsen. Een hele fijne en leuke manier om deze prachtige stad goed te verkennen, daar heb je de overige dagen nog veel profijt van.

  • Camping: Camping Osuna, Madrid.
  • Vervoer naar de stad: vanaf de camping loop je in 10 minuten naar het  dichtstbijzijnde metrostation Canillejas. Daar neem je lijn 5 richting Casa de campo, binnen 20 minuten ben je in het centrum.

Oslo
(Foto: Oslo, Operahuis)

5. Oslo

Reis je met je camper rond door Zweden of Zuid-Noorwegen, dan is een bezoekje aan Oslo zeer de moeite waard. Onze laatste dagen van onze camperreis door Noorwegen, brachten we door in de hoofdstad. Onderweg hadden we al veel goeds over Oslo gehoord. De camping van onze keuze lag op een half uurtje met de bus vanaf het centrum. De camping heeft een bushalte voor deur, kan niet missen! Stap uit tegenover het Operahuis, de thuisbasis van het Noorse nationale opera- en balletgezelschap en neem een kijkje op het dak. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad. Of zorg ervoor dat je hier bent tijdens de zonsondergang, dat levert gegarandeerd prachtige plaatjes op!