Denk je aan jouw camperverzekering? Wat te doen bij camperpech..

Een camper is een dure aankoop waardoor een goede verzekering erg belangrijk is. Naast dat het erg belangrijk is, is een verzekering ook verplicht. Niet alleen wanneer je een camper koopt, maar ook wanneer je een camper huurt.

Een goede camperverzekering is onmisbaar voor een camper waar je veel reisplezier mee wilt beleven. Maar hoe maak je nu de beste keuze voor een verzekering? Dat is lastig en daar is helaas ook geen eenduidig antwoord op te geven.

Meerdere factoren zijn hierbij belangrijk; bij welke organisatie heb je een goed gevoel en welke voorwaarden zijn voor jou van belang? In deze blog geven we je informatie over de opties van de verschillende camperverzekeringen en waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekering.

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je goed verzekerd bent als je op reis gaat. Voor campers zijn er uiteraard speciale verzekeringen. Deze verzekeringen worden aangeboden als camperverzekering of als kampeerautoverzekering.

Wij proberen je middels deze blog te helpen om jouw keuze zo goed mogelijk te kunnen maken.

Waar let je op bij het kiezen van een camperverzekering?

Om een camperverzekering af te sluiten kun je natuurlijk naar jouw eigen verzekering of een willekeurige verzekeraar bellen. Het is echter beter om de verschillende camperverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Let bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen niet alleen op de premie maar ook op de voorwaarden, die zijn namelijk erg belangrijk. Vaak is het zo, hoe lager de premie hoe slechter de voorwaarden.

De meeste verzekeraars bieden gelijke verzekeringsvormen aan, maar dat wil nog niet zeggen dat er geen onderlinge verschillen zijn in de dekkingen. Lees daarom altijd goed wat de voorwaarden zijn voordat je iets afsluit. Kijk daarbij ook wat voor jou belangrijk is, dit kan ook afhankelijk zijn van de regio waar je vaak naartoe reist.

Er zijn drie verzekeringsvormen voor een camperverzekering. Net als bij een autoverzekering is de minimale dekking verplicht.

  1. WA – Schade aan jouw eigen camper draagt de verzekeraar niet. Uitsluitend de met jouw camper aan anderen aangerichte schade keert de verzekeraar uit;
  2. Aangevuld met beperkt casco – Naast schade veroorzaakt aan anderen, keert de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij diefstal en ruitbreuk;
  3. Aangevuld met casco (all-risk)– Aanvullend keert de verzekeraar bijvoorbeeld ook de eigen schade uit na een ongeval.

Welke camperverzekering past bij jou?

Bij voorkeur wil iedereen natuurlijk een ruime dekking voor een lage premie. WA casco is de ruimste dekking maar ook de duurste.

Ga je bijvoorbeeld voor de helft van het jaar op vakantie of overwinter je in het buitenland dan is dit misschien voor jou misschien wel de beste keuze. Hoe meer je de camper gebruikt, hoe groter de kans is dat er iets gebeurd.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dagwaarde van de camper. Ook oudere campers hebben vaak een hoge dagwaarde. Als de dagwaarde van de camper heel laag is, wordt de camper al snel total-loss verklaard waardoor een hoge premie minder zin heeft.

De ruimste dekking voor de laagste kosten. Dat wil natuurlijk iedereen, maar die combinatie is lastig. Zo is het bij sommige verzekeraars zo dat de WA casco maar iets duurder is dan de WA beperkt casco. Als je dan kiest voor een iets hogere premie heb je wel een veel bredere dekking.

Ben dus kritisch en kijk niet alleen naar de kosten. Zorg dus dat je jouw verzekering vergelijkt op zowel premie als op dekking!

Door het vergelijken zie je de verschillen in premie tussen de drie verzekeringsvormen. Op deze manier kun je een goede keuze maken voor jouw camperverzekering.