Vive la France! De beste campings in Frankrijk

Frankrijk is één van dé vakantielanden van Europa. Niet zo gek ook; het heeft een prachtig binnenland, een heerlijke keuken, mooie steden, een ruige kustlijn, goed weer én je rijdt er zo naar toe. Ook van plan een bezoek te brengen aan onze Zuiderburen? We delen graag onze favoriete campings met je.

Heb je nog een camper nodig? Bij ons kun je direct een camper huren.

Franse campings voor de camper

Met duizenden grote en kleine campings verspreid over het hele land, kom je in Frankrijk in elke uithoek wel een mogelijkheid tegen om de camper te parkeren. Maar juist dat reusachtige aanbod maakt de zoektocht naar een camping die aan al je wensen voldoet er niet gemakkelijker op.

Franse campings staan bovendien niet bekend om hun uitstekende sanitaire voorzieningen. Een beetje vooronderzoek kan daarom best handig zijn. Onze tips? We zetten ze voor je op een rij.

Mediterraans & rustig

Camping La Vigneraie is een echte aanrader. De camping is vrij basic, maar  door de relaxte sfeer en strategische ligging, zo’n 150 meter van het populaire strand Plage de Pampelonne en midden in de wijngaarden, is het er heerlijk genieten van la douce France.

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 1.243 km

Bounty-gevoel

Vakantievieren tussen de jetset? Dan is vakantiepark Kon Tiki hét adres. Kon Tiki is net als La Vigneraie gelegen aan het lange zandstrand van Pampelonne en bevindt zich op een steenworp afstand van Saint-Tropez. De camping biedt luxe voorzieningen en heeft alles in huis voor een subtropisch vakantiegevoel. Tip: er zijn maar enkele camperplekken beschikbaar; reserveer dus tijdig!  

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 1.231 km

Kasteelcamping

Een prachtige, kleine camping is Bellegarde les Fleurs van de Nederlanders Jaap en Nicole. De camping ligt in een prachtige omgeving middenin Frankrijk, vlakbij de grote stad Limoge, en heeft safaritenten en gites, maar ook enkele camperplaatsen. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is dit een fijne plek; in de buurt vind je een dierentuin en het grootste zwembad van Frankrijk.

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 821 km

In en om het water

Een andere camping die ideaal is voor gezinnen ligt aan de oever van een fantastisch meer: Camping Le Lac Bleu. Je geniet er van de rust tussen de lavendel van Drôme, bij het plaatsje Châtillon en Diois. De omgeving nodigt uit tot het maken van mooie wandeltochten en het water van het meer zorgt voor veel waterpret en verkoeling op warme dagen.

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 1.002 km

Water en vuur

In een bergachtige omgeving, aan de oever van het Lac du Suatet en op loopafstand van een typisch Frans dorpje, vind je de kleine camping du Lac du Sautet. De camping heeft goede voorzieningen, je geniet van het ontbijt voor je camper met uitzicht op het meer en de bergen en sluit de dag af aan het kampvuur. Wij kunnen ons slechtere plaatjes indenken.  

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 998 km

Toplocatie

Wil je de toeristische plekjes aan de Middellandse zee bezoeken? Dan is camping La Source een goede uitvalsbasis. De camping heeft zo’n zeventig plekken, direct aan een zandstrand en bevindt zich op een half uurtje van Marseille. Een uitstekende camping om de streek verder te verkennen!

  • Website
  • Afstand vanaf Sint Oedenrode: 1.135 km

Ben jij klaar voor een Frans avontuur?

Is Frankrijk jouw favoriete vakantieland en kampeer je graag? Ga dan eens met een camper op pad! Bij Van Acht Campers verhuren én verkopen we campers zodat jij op een heerlijke road trip kunt gaan.

Neem via het onderstaande formulier contact op om een afspraak te maken of kom gewoon even langs. Tot snel!