De allermooiste camperplaatsen in Zuidoost-Oostenrijk

Spectaculaire vergezichten, groene bergen en een gigantisch gezonde lucht: Oostenrijk is dé camperbestemming voor iedereen die van natuur houdt. Maar ook cultuursnuivers kunnen er hun hart ophalen, met de opera, kunst en architectuur van hoofdstad Wenen.

Nóg een reden om oostwaarts te rijden? Oostenrijk staat bekend om zijn schone en verzorgde camperplaatsen. Dit zijn onze favorieten in de provincie Karinthië. 

Karinthië ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en is daardoor wat verder rijden, maar dat maakt ook de temperatuur vaak een stukje aangenamer. De provincie staat bovendien bekend om zijn mooie meren, wegen én campings. Veelal verscholen in dalen en omgeven door machtige bergen, zijn het stuk voor stuk fantastische plekken om de camper neer te zetten en je onder te dompelen in de prachtige natuur.

In de omgeving van de Millstattersee vind je veel grote campings; er is veel te doen en de voorzieningen voor kinderen zijn eindeloos. Voor onze eigen camperreis door Zuidoost-Oostenrijk besloten we de rust op te zoeken. Dat leverde ons de volgende fijne campings op.  

Terrassencamping Ronacher

Een geweldige camping, ver weg van de drukte. Camping Ronacher ligt tussen de bergen, in de bossen en direct aan de Weissensee; via een steiger duik je zo het heldere water in. Een unieke plek die ook ’s avonds mooie plaatjes oplevert.

Er is een leuk winkeltje en voor kinderen is er genoeg te doen. Een echte aanrader in Oostenrijk!

camping ronacher

                                          camping Oostenrijk

Camping Alpendorf

Ook onze volgende aanrader ligt vlakbij de Weissensee. Camping Alphendorf is gelegen op een bergweide aan de rand van Weißbriach. Een heerlijk rustige plek, perfect voor een familie- of gezinsvakantie in de natuur. Grote animatieteams of entertainmentprogramma’s zijn er niet, maar die heb je ook helemaal niet nodig in dit prachtige gebied. Tip: deze camping is ook zeer geschikt voor een bezoek in het voor- of naseizoen.

Wellness Seecamping Parth

Eerlijk is eerlijk, het was de wellness die ons naar deze camping bracht. Camping Parth heeft een eigen spa waardoor je nóg meer tot rust komt. Daarnaast zorgt de prachtige omliggende natuur ook al voor de nodige dosis ontspanning. Deze grote camping ligt direct aan het meer, waar je omheen kunt wandelen en fietsen en waarin je een frisse duik kunt nemen in de zomermaanden.

Camping Hobitsch; midden in de bergen

Voor wie genoeg meren heeft gezien en weleens boven in de bergen wil slapen, tippen we Camping Hobitsch. Een campingweide met zonnige plaatsen, mooie tennisbanen, een zwembad, beachvolleybalveld en een fantastisch uitzicht over de bergen.

Houd hier rekening mee tijdens je campervakantie in Oostenrijk

Met de camper naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat winterbanden van 1 november tot 15 april overal verplicht zijn. Op enkele bergwegen geldt deze wet ook buiten deze periode; dit wordt aangegeven met een bord. 

Daarnaast is op de Oostenrijkse Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) een tolvignet verplicht voor voertuigen met een toegestane maximum massa van minder dan 3.500 kg. Vignetten zijn in Nederland bij de ANWB te koop, maar je kunt ze ook bij bepaalde tankstations vlak voor de grens kopen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Kijk dan eens op de app Unterwegs. Hier kun je een digitaal vignet kopen dat gekoppeld wordt aan je kenteken. Je hoeft dan geen sticker meer achter de voorruit te plakken.

Camper huren? Bekijk ons aanbod

Wat ons betreft is een camperreis door Zuidoost-Oostenrijk een echte aanrader. Je kunt er heerlijk tot rust komen aan de verschillende meren en genieten van het uitzicht van de bergen. Ben je nog op zoek naar een camper voor jouw reis? Bekijk dan ons actuele camperaanbod. Een fijne reis gewenst!