De 8 beste camperplaatsen in Luxemburg

Wie al eens in Luxemburg is geweest, weet dat het kleine landje veel méér is dan alleen een plek waar je toevallig doorheen rijdt om Duitsland of Frankrijk te bereiken. Wij vertellen je dé 5 redenen om met de camper Luxemburg tot je eindbestemming te maken. Én we noemen de 8 beste camperplaatsen van Luxemburg.

5 redenen om met de camper naar Luxemburg te gaan

1. De natuur. Waar een klein land groot in kan zijn: met de Ardennen, de Mullerthal, de Moezel, de bossen, heuvels, rivieren en beekjes heeft Luxemburg voor natuurliefhebbers heel veel moois in huis. Veel wandelroutes zijn zelfs aangemerkt als ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’! Bekijk ook eens de website van Visit Luxembourg om meer te lezen over de natuur van het land.

2. Het eten. Bij een heerlijke vakantie hoort heerlijk eten. Laat dat maar aan de Luxemburgers over; het bourgondische land heeft de hoogste Michelin sterrendichtheid van Europa en staat bekend om haar hemelse chocolade. Op iedere straathoek vind je er een patisserie of chocolatier en in elk koffiehuis ga je niet weg zonder ten minste één bonbon te proeven. 

3. De rijke geschiedenis. Luxemburg kent veel historische gebouwen en fraaie kastelen en burchten, waarvan de bouwwerken in Luxemburg Stad een absolute must zijn. De oude vestingstad (Werelderfgoedlijst!) is gebouwd op een heuvel en een lust voor het oog. 

4. Alles ligt dicht bij elkaar. Met een oppervlakte van 2.586 km² en 600.000 inwoners is Luxemburg het op-één-na kleinste land van de Europese Unie. De mooiste bezienswaardigheden en natuur zijn daarmee nooit ver van elkaar vandaan. Dat maakt van Luxemburg ook een ideale bestemming voor een korte vakantie. Pluspunt: het OV is gratis!

5. De camperplaatsen zijn schoon, rustig en mooi gelegen.

Dé 8 beste camperplaatsen van Luxemburg

Het moge wel duidelijk zijn dat Luxemburg een mooi vakantieland is om met de camper te bezoeken. Hieronder tippen we je onze favoriete camperplaatsen in Luxemburg. 

1. CamPort Yachthafen

CamPort Yachthafen biedt prachtige camperplaatsen bij de jachthaven aan de Moezel. De camperplaatsen zijn gelegen naast een camping, maar bieden alle rust voor een ontspannen vakantie. CamPort Yachthafen is het gehele jaar open, tenzij het water van de Moezel te hoog staat. 

2. Camperplaats Martbusch

Ideaal voor een korte stop: midden in Klein Zwitserland, in een grandioze omgeving ligt camperplaats Martbusch. Ook deze camperplaats ligt naast een camping, met als voordeel dat je gebruik mag maken van de campingvoorzieningen. De receptie heeft fantastische wandelroutes voor je klaarliggen en er is een mooie speeltuin voor de kinderen. 

3. Parking Dudelange

Parking Dudelange is een gratis camperplaats voor tien campers in het dorpje Dudelange. Er staan vaak ook veel auto’s, maar de plek is perfect voor een overnachting op doorreis. 

4. Camperplaats Fuussekaul

Een zeer nette camperplaats met elektriciteit en water op de plek. Camperplaats Fuusskaul ligt tegenover een camping en biedt toegang tot de faciliteiten daar. Het dorpje Heiderscheid ligt maar een paar kilometer verderop. 

5. Camping car spaces Remich

Wakker worden bij de rivier op Camping car spaces Remich! Alle noodzakelijke faciliteiten zijn op deze nette camperplaats aanwezig en bij de ingang staat een automatische slagboom waarbij je met creditcard kunt betalen. In Remich vind je ook de wijnkelder van Les Caves St Martin, een echte aanrader! 

6. Camperpark Vianden

Camperpark Vianden is een kampeerterrein langs de rivier de Our met een prachtig uitzicht op het middeleeuwse kasteel. Rustig gelegen en toch dicht bij het centrum van Vianden; een prachtig dorpje met kronkelende straatjes en stadsmuren. Heb je een lange camper? Dan is deze plek helaas níet aan te raden.  

7. Camperplaats Houffalize

Camperplaats Houffalize heeft plaatsen met elektriciteit en dicht bij het stadscentrum waar je heerlijk kunt eten. De camperplaats is populair, dus vroeg arriveren is een must.

8. Camping Bissen

Geen camperplaats, maar een camping: direct aan de rivier, dicht bij een restaurantje en midden in de prachtige natuur. Camping Bissen is voor jong en oud een aanrader. 

Meer camperplaatsen in Luxemburg bekijken?

Neem ook eens een kijkje op visitluxembourg.com om nog meer camperplaatsen in Luxemburg te bekijken. Daarnaast vind je nog praktische informatie over het camperreizen door Luxemburg op NKC.  

Wil je nog meer camperplaatsen en -routes en andere kampeertips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of bekijk onze andere blogs en laat je inspireren!