De 7 leukste campings in Nederland aan zee

Pal aan zee parkeren en ’s ochtends vanuit je bed zo de branding inrennen; méér vakantiegevoel dan dat wordt het niet. Hoewel op het strand parkeren in Nederland niet kan, zijn er ook in ons land genoeg campings op slechts een paar keer koprollen van de zee. Wij hebben de leukste strandcampings in Nederland voor je op een rij gezet.

Direct een camper huren? Bekijk ons huuraanbod.

1. Camping De Lakens (Bloemendaal)

Met stip op 1: De Lakens in Bloemendaal. Een prachtige camping middenin de duinen, met het strand aan je voeten en maar twintig minuten trappen van het fijne Haarlem. De camping heeft een eigen strandtent (restaurant Gestrand) met een fijne kaart en er worden regelmatig kleine festivals georganiseerd. Let op: de camping raakt al vroeg in het jaar volgeboekt, dus wees er snel bij. 

2. Camping Vlugtenburg (Hoek van Holland)

Op geen enkele andere camping in Nederland kampeer je dichter bij de zee dan op Camping Vlughtenburg; het park ligt direct achter de duinen. De camping is klein en rustig en alle basisfaciliteiten zijn aanwezig. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.

3. Camping Corfwater (Heerhugowaard)

De Kop van Noord-Holland staat bekend om zijn polders en mooie duingebieden. Middenin die duinen vind je Camping Corfwater. Het is een camping met ruime camperplaatsen die zich langs de paden bevinden (dus niet op de kampeervelden). Ook heeft de camping een speciaal camper-verzorgingsstation.

4. Strandcamping Groede (Zeeland)

Vanaf Strandcamping Groede loop je in een kwartiertje het strand op. De familiecamping is groot en heeft een recreatieprogramma en veel faciliteiten voor jong en oud. Zowel de luie als de actieve vakantieganger komt hiermee aan zijn trekken. Tip: de camping ligt vlakbij Groede Podium, met zijn indrukwekkende bunkers uit WOII.

5. Camping Duinhoeve (Renesse)

Aan de voet van de duinen en op loopafstand van het dorpje Renesse vind je camping Duinhoeve. Een grote camping middenin een natuurgebied, van alle gemakken en faciliteiten voorzien. Zo heeft de camping een restaurant en een cabrio zwembad, waarvan het dak met mooi weer openschuift.

6. Camping De Zuidduinen (Katwijk aan Zee)

Op Camping De Zuidduinen kampeer je in een beschermd natuurgebied. Eén duin over en de Noordzee golft je tegemoet. De basic camping is ruim opgezet, maar perfect voor wie houdt van rust en ontspanning.

7. Strandpark De Zeeuwse Kust (Renesse)

Op slechts 150 meter van het strand ligt deze gezellige familiecamping. Op De Zeeuwse Kust parkeer je op schone verharde plaatsen. Het park beschikt over een uniek concept: het Camper Clean apparaat, waarmee je eenvoudig, snel en schoon je toiletcassette kunt reinigen. Ook dát is vakantie!

Met de camper de Wadden op

Ook een aanrader voor camperaars: de Waddeneilanden Texel, Ameland en Terschelling. Op de Wadden vind je campings direct aan het strand en geniet je misschien nog wel het meest van de echte Nederlandse rust en natuur. Fijn detail: Terschelling biedt een korting tot 50% op de overtocht wanneer je van plan bent buiten de drukte om te komen. De eilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn niet bereikbaar met de camper.

Met de camper op pad in Nederland?

Wil je een van de genoemde campings in Nederland bezoeken, maar beschik je zelf niet over een camper? Bij ons kun je eenvoudig een camper huren. Bekijk ons actuele camperaanbod. Veel kampeerplezier!