De 6 mooiste camperplaatsen in Denemarken

Denemarken, wat een prachtig land! Denemarken omvat meer dan 400 eilanden en is super netjes, ruim en rustig. Vakantiegangers bezoeken er de ongekend mooie kust, legoland of de prachtige hoofdstad Kopenhagen. 

Voor de camperaars onder ons is Denemarken zeker aan te raden, het land is namelijk perfect te verkennen met de camper! Er zijn meer dan genoeg campings dus als je niet in het hoogseizoen gaat, kun je prima een camper huren en op de bonnefooi reizen. 
Voor degenen die wél in de drukke vakantieperiode een camperreis door Denemarken willen maken, hebben we de mooiste en fijnste camperplaatsen op een rijtje gezet. 

1. Camping Charlottenlund Fort, dichtbij Kopenhagen

De eerste camperplaats in dit rijtje is camping Charlottenlund Fort, een fantastisch nette camping direct aan het strand en zo’n 7 kilometer van Kopenhagen. Er zijn genoeg natuuractiviteiten in de omgeving maar mocht je juist een dagje naar de grote stad willen, dan ben je binnen 25 minuten met de bus in het hart van Kopenhagen. 

Het is een perfecte camping om te genieten van de rust, maar ook met kinderen is camping Charlottenlund Fort ideaal. Er is geen speeltuin aanwezig maar de ruimte en het strand bieden genoeg vertier. 

2. Rugaard Camping 

Ook camping Rugaard, gelegen in de regio Noord-Jutland, is een prachtige camping. En niet geheel onbelangrijk: élke camperplaats heeft uitzicht op zee! De camping ligt op de top van Molsbjerge National Park. Het is een bescherm gebied wat mede zorgt voor enorm weidse uitzichten. 

De camping is centraal gelegen tussen Grenå en Ebeltoft. Het is een ideale camping voor de kampeerder die van vissen houdt. Bootje op het strand, dichtbij de kampeerplek, een tafeltje om vis schoon te maken en de barbecue aan, et voilà! 

3. Aabenraa Sejl Club

Camperplaats Aabenraa is een ideale camping als je op doorreis bent. De camping L igt vlakbij de Duitse grens en de camperplaatsen liggen precies tussen de haven en het strand in. De supermarkt is op loopafstand en in Aabenraa kun je s’avonds lekker uiteten. De camperplaatsen zijn schoon en niet ver van de snelweg. Kortom, een aanrader voor een kort verblijf.

4. Toftlund 

Ook camperplaats Toflund is zeker het bezoeken waard. Deze camping bevindt zich niet aan zee, maar wel middenin het groen. Een heerlijke plek in de bossen om eens goed tot rust te komen. Deze camperplaats is van alle gemakken voorzien en ligt op 2 kilometer afstand van een dorpje. Camperplaats Toflund is niet direct heel geschikt voor kinderen, maar wel een rustgevende camping in de natuur. 

5. Hirtshals Camping

Een echte familiecamping met een ongekend mooi uitzicht over de Noordzee, dat is Hirtshals familiecamping. De camping is gelegen in het puntje van Noord-Jutland. Wat een fantastische plek, dichtbij het strand, het stadje Hirtshals en mogelijke bootovertochten. Echt een aanrader met de prachtige uitzicht over de zee. De camping is goed verzorgd en alle faciliteiten zijn aanwezig. 

6.  Kyst Camping Bogense

De laatste Deense camping in dit rijtje is Kyst Camping Bogense. Deze camping biedt ruime, maar ook zeker rustige camperplaatsen. Het ligt in een geweldig plaatsje met een oude haven waar altijd iets te doen is. Van een vlooienmarkt tot een oldtimersdag, hier is genoeg te beleven! Op de camping zijn alle voorzieningen aanwezig en een leuk restaurantje of winkeltje is op loopafstand.  

Let op: In Denemarken mag je alleen overnachten op campings, vrij kamperen is niet toegestaan. Daarnaast is Denemarken in vergelijking met Nederland wel een stukje duurder, dus houd hier rekening mee.

Meer camperplaatsen in Denemarken en praktische tips?

Hopelijk valt een van de zes genoemde camperplaatsen bij je in de smaak! Ben je op zoek naar nog meer praktische tips over Denemarken? Kijk dan zeker ook eens op NKC

Bekijk ook onze andere blogs voor nóg meer mooie camperplaatsen en routes. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.