De 5 mooiste camperplaatsen en campings aan zee in Europa

Op zoek naar de 5 mooiste camperplaatsen en campings aan zee in Europa? Lees dan snel deze blog! Eerst een camper huren? Bekijk dan snel ons huuraanbod.

Als je denkt aan de mooiste camperplaatsen aan zee, denk je misschien niet direct aan Nederland. Echter is Nederland een mooi land waar heel veel te zien is. Twijfel niet en pak een keer de camper en geniet van al het moois wat Nederland te bieden heeft.

De 5 mooiste camperplaatsen aan zee is een lastige keuze. Een camping moet aan verschillende voorzieningen voldoen. Het moet er schoon zijn, rustig maar wel met leuke restaurantjes in de omgeving en er moet uiteraard verzorgt sanitair aanwezig zijn. Soms is geen voorzieningen zelfs ook geen probleem als de plek dan spectaculair is!

Nederland, Texel

Met de camper naar Texel is erg ontspannen. Als je in het zuiden woont is het een leuke rit door Nederland en de overtocht duurt met de boot maar 20 minuten. Op Texel kun je gemakkelijk overal heen met de fiets of te voet. De camper kun je laten staan en op de fiets kun je boodschappen doen in de nabije gelegen dorpjes of genieten van de natuur en het strand.

Camping De Krim op Texel

Camping De Krim is een van de mooiere campings van Texel. De camping is een echte gezinscamping. Hierdoor is het op de camping iets drukker met kinderen maar er zijn genoeg plekken nabij de camping waar je kan genieten van de optimale rust. Het is een 5-sterren camping aan het strand met veel faciliteiten. Je hoeft je er nooit te vervelen maar daarnaast is de camping ook gelegen midden in de natuur, waardoor je alle mogelijkheden hebt om er lekker op uit te trekken.

Frankrijk, Languedoc-Roussillon en Normandië

Frankrijk is voor Nederland een ideale vakantiebestemming. Een ontzettend mooi land en de afstand is goed te rijden met de camper vanuit Nederland.

Camping Castels Les Criques de Porteils, Collioure (Languedoc-Roussillon)

Een prachtig gelegen camping aan de Middellandse Zee. De camping heeft zowel een zwembad als een privéstrand, hier kun je genieten van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft. In de omgeving kun je eropuit trekken om te wandelen en te fietsen.

L’Anse du Brick, Maupertus-sur-Mer (Normandië)

Een camping met veel groen en een geweldig uitzicht over de zee. De camping heeft vele faciliteiten en vanuit de camping loop je direct het strand op. In de provincie Normandië is ontzettend veel te zien, dus vervelen hoef je je hier zeker niet. Een minpuntje is dat het in deze streek niet altijd even mooi weer is, een beetje geluk met het weer moet je dus wel hebben.

Spanje, Galicia en Verdicio

Daarnaast kan natuurlijk Spanje niet ontbreken op de lijst. Spanje heeft veel mooie camperplaatsen met weinig voorzieningen. Let wel goed op de hygiëne, een plek kan een geweldig uitzicht hebben, maar de omgeving kan daarentegen minder schoon zijn.  

Camperplaats Area Finisterre

Dit is een mooie camperplaats gelegen naast een prachtige baai. Wakker worden, de camper uit stappen en als eerste de zee zien of een ochtendduik nemen. Deze plek is een oase van rust en het uitzicht is een plaatje! Supermarkt en restaurantjes zijn om de hoek en daarnaast is de exploitant zeer behulpzaam en vriendelijk.

Camperplaats Playa de Verdicio

Deze camperplaats is gelegen aan zee in het noorden van Spanje. Er zit een klein restaurantje nabij de omgeving voor als je geen zin hebt om te koken. Het enige nadeel is dat hier geen voorzieningen zijn dus ook geen stroom, in ruil krijg je daarvoor wel een geweldig uitzicht en veel rust terug. De recensies over deze camperplaats zijn lovend. Om deze camperplaats te bereiken moet je echter wel wat moeite doen, de plek ligt namelijk afgelegen en je moet via een smalle weg om er te komen.

Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg mooie camperplaatsen en campings aan zee in Europa. Twijfel niet, pak de camper en trek er lekker op uit! Ben jij nog op zoek naar een camper? Bekijk het actuele aanbod campers van Van Acht Campers.