Camperroutes vanuit Nederland

Ga je vanuit Nederland op vakantie met een (gehuurde) camper en weet je niet zo goed welke route je moet pakken? Erg logisch, want je hebt de keuze uit vele verschillende camperroutes vanuit Nederland.

Er zijn namelijk erg veel mooie landen, routes en bestemmingen. Het reizen met een camper geeft je ontzettend veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt met een camper! Wanneer je echter ook veel bezienswaardigheden en hoogtepunten van verschillende landen wilt bewonderen dan is het handig om van te voren een route te plannen.

Als je in het hoogseizoen gaat, boek dan vooraf alvast een aantal campings. Het voordeel van vooraf een route uitstippelen is dat je precies weet hoeveel kilometers je zult rijden en je tijdens je vakantie niet hoeft na te denken waar je morgen zult zijn. Al is dat aan de andere kant ook zeker de charme van een campervakantie. Wij wisselen het daarom ook vaak af, de ene keer kiezen we voor een geplande route en de andere keer op de bonnefooi.

Bronnen voor camperroutes vanuit Nederland

Als wij een route vanuit Nederland vooraf uitstippelen hebben we een aantal bronnen die we daarvoor gebruiken. Deze zullen allemaal voorbij komen. Op internet kun je ontzettend veel routes vinden, maar het is ook maar net waar je heen gaat. Wij zijn meestal niet zo van de hitte maar wel van ontzettend mooie en schone campings. Op de website reizendoejezo.nu staan 7 ontzettend leuke routes in Europa van verschillende afstanden. Je kunt kiezen uit: 

  • BeNeLux/Duitsland
  • Ardennen/Normandië/Bretagne
  • Engeland/Schotland (erg gaaf maar je moet een beetje geluk hebben met het weer)
  • Noorwegen/Zweden
  • Noord-Spanje
  • Oost-Europa
  • Zuid-Europa (in het hoogseizoen is het aan te raden om campings vooraf te boeken) 

We hebben niet al de routes gedaan, maar een aantal zijn zeker de moeite waard! Let goed op het seizoen waarin je gaat in verband met het weer en de drukte! 

Camperroutes die zeker aan te raden zijn

Engeland/Schotland was toch zeker onze favoriet en zeker wat betreft campings. Scotland hebben we uiteindelijk niet meer gedaan maar we waren zeker onder de indruk van Zuid-Engeland. Hotels in Engeland zijn vaak toch iets minder dan wij hier in Nederland gewend zijn dus dat maakt het ideaal om met de camper in Engeland op vakantie te gaan.

Het landschap en de kustlijn zijn zeker de moeite waard. Het ontbreekt het in Engeland niet aan mooie kastelen en landhuizen. Als afsluiting van deze reis moet je zeker langs het zuiden en zuidwesten van Engeland gaan. Zo kun je de zonnige Scilly eilanden bezoeken of op zoek gaan naar wilde dieren zoals vogels, dolfijnen, walvissen en reuzenhaaien bij Cornwall. Vergeet ook niet om dan een bezoekje te brengen aan het theater Minack!

Daarnaast hoef je echt niet altijd ver weg om het echte vakantiegevoel te ervaren. Zo kun je kiezen voor de route BeNeLux/Duitlsand. in de Eifel in Duitsland waan je je al in een totaal andere wereld. Iets meer dan een uur rijden en toch optimaal kunnen genieten van de mooie omgeving. De Eifel wordt net iets minder bezocht dan de Ardennen, maar je hebt veel wandel, fiets en watersport mogelijkheden. 

Campingspecialisten in Europa

Er zijn vele organisaties die camperroutes aanbieden. Maar daarnaast zijn er ook organisaties waarbij je terecht kan om een mooie camping te vinden. Als we op de Bonnefooi gaan hebben daarom vaak iets van NKC of ACSI bij de hand. Zij hebben erg veel kennis over kampeerlocaties en routes dat daar bijna altijd wel een tip in staat van de plek waar we op dat moment zijn. ACSI kampeerreizen is een erg bekende organisatie. Zij hebben ook een handige gids die je mee kan nemen met allerlei tips. Ook NKC is een goede camperclub en biedt verschillende routes aan de op de website en op een app.

Denk vooraf goed na over de duur en temperatuur

Europa is erg mooi om met de camper rond te rijden! Bepaal vooraf eerst hoelang je wilt gaan en welke temperatuur je prettig vind. Steeds meer vakantiegangers met de camper trekken erop uit naar Scandinavië. Super gave bestemming maar als je veel regen hebt is het toch net iets minder. Het is daarnaast ook erg gaaf, zeker als je een langere tijd weggaat, om vanuit Nederland naar Italië te rijden en daar de boot te pakken naar Griekenland. Wij vinden het in het hoogseizoen in Griekenland net iets te warm, maar als je een hoge temperatuur fijn vind is dit zeker een aanrader. Bepaal daarom dus de tijd en temperatuur vooraf zodat je optimaal kunt genieten van de vrijheid van een camper! 


Wij wensen je heel veel reisplezier!