Reisverhaal: Camperreis door Frankrijk!

“Onze eerste camperreis in het voorjaar van 2023 ( 29 maart tot 22 april) naar Frankrijk was een succes!”

Rob en Godelieve schreven over hun eerste camperreis die hen via België nabij Durbuy naar Saintes Maries de Mer aan de Middellandse Zee bracht. In de periode van 29 maart tot 22 april hebben Rob en Godelieve een tiental campings bezocht en schreven over de reis die hen langs tal van prachtige bezienswaardigheden bracht.

De reis door Frankrijk

De eerste stop was op “Camping des Rochers du Glawan“, een middelgrote camping die gelegen is op enkele kilometers van het centrum van Barvaux. Barvaux ligt aan de oevers van de Ourthe nabij Durbuy en kenmerkt zich door het heuvelachtige landschap met een prachtig historisch centrum. 

Vanaf Durbuy hebben we onze reis voortgezet naar Camping l'orée de la Reine in het pittoreske Mandres-aux-Quatre-Tours. Hier hebben we vele historische dorpjes bezocht die heel bijzonder waren. Vervolgens stond Beaune op de planning. We verbleven hier op Camping Municipal Les Cent Vignes. Hier fietsten we door eindeloze wijngaarden, bloeiende fruitbomen en velden vol geel koolzaad.

camperreis door Frankrijk

Vincent van Gogh

Tijdens ons verblijf in Arles, waar we verbleven op camping L'Arlésienne, stond Vincent van Gogh even centraal. We zijn op veel plaatsen geweest waar Vincent van Gogh zijn mooiste schilderijen maakte en waar hij verbleef in zijn verwarde periode in het Hospital Dieu in Arles. Tevens hebben we een bezoekje gebracht aan de psychiatrische inrichting in Saint Remy waar van Gogh ook enkele tijd verbleef.  


Vincent van Gogh in Frankrijk

Het Gele huis, zijn slaapkamer en het bekende bruggetje hebben we bezocht en dat maakte veel indruk op ons. Ook in de Camargue aan de Mediterranée in het dorpje Saintes Maries de Mer schilderde Vincent mooie zeezichten.

Verder zagen we talloze kerken en kloosters en ontelbare kastelen van binnen. De mooiste was het kathedraal van Le Puy en Velay met de Zwarte Madonna. Daarnaast hebben we ook vele bijzondere vogels en andere dieren bewonderd in de Camargue, waaronder pelikanen, wilde paarden en stieren.


Wilde stier in Frankrijk

Conclusie

Alle campings waren goed bevallen. Soms was het sanitair wat verouderd maar gelukkig altijd schoon. We hebben veel bijzondere mensen ontmoet uit allerlei landen. Vaak raakten we spontaan in gesprek of werden we gewoon aangesproken en werd ons iets over het gebied of de bezienswaardigheden verteld. Dat maakte deze reis ook heel bijzonder.

Het rijden met een camper door ontelbare kleine dorpjes , langs prachtige vergezichten, vele haarspeldbochten is prima gegaan dankzij een krachtige automaat. Met onze auto met caravan was zo'n reis niet mogelijk geweest. Voor ons is de tijd omgevlogen en dit gaan we zeker vaker doen.
 

De camping van onze campervakantie

1. Camping des Roches du Glawan in Barvaux sur Ourthe in België 
2. Camping des Mandres aux Quatre, Tours
3. Camping Municipal Cent  Vignes in Beaune
4. Camping Municipal, Maçon 
5. Camping La Garenne in Saint Laurent du Pape.
6. Camping L' Arlésienne 147 Draille Marseillaise Pont de Crau BP 50126 13631 Arles
7. Camping Paradis la Brise de Camargue  in Sainte Maries de la Mer Rue Marcel Carrière 13460
8. Camping de Puy en Velay Aquadis Loisirs Avenue Bonneville 2 4300 Aiguilhe
9. Camping de Santenay  Aquadis Loisirs Avenue des Sources 2 1590 Santenay
10. Camping de Châlons en Champagne Reu de Plaissance 5000 Châlons en Champagne

Route door Frankrijk