Camperplaatsen in Spanje: onze tips

Genieten van rust en stilte in het binnenland, bijkleuren op het strand of cultuursnuiven in de prachtige steden; Spanje heeft voor ieder wat wils. Het land is bovendien zó groot dat je er met gemak meerdere verschillende camperreizen kunt maken. 

Ook van plan naar de Spaanse zon te rijden? In deze blog delen we verschillende fantastische camperplaatsen met je, inclusief praktische tips. 

Let op: verwacht in deze blog geen luxe campings. Camperplaatsen zijn vaak sober en hebben minimale voorzieningen. Toch zijn ze de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. 

Direct een camper huren? Bekijk ons huuraanbod.

Parking Los Verdes

Deze camperplaats ligt in Elche (Alicante) aan de Costa Blanca. 

Karen en Peter zijn de trotse eigenaren van Parking Los Verdes. De camperplaats biedt plek aan slechts zeven campers. Hierdoor wordt iedere bezoeker met open armen ontvangen. 

Er is koffie, een regendouche en het kustplaatsje La Marina ligt vlakbij. Handig voor een boodschap of een wandeling!

Camperplaats Cabo Fisterra 

Deze camperplaats bevindt zich op de volgende coördinaten: N 42.88717   W 09.27345.

Cabo Fisterra is een granietheuvel in de gemeente Fisterra (Galicië). Deze prachtige camperplaats ligt dus pal aan zee.
Wakker worden van het geluid van de golven: dát is pas vakantie. De vuurtoren ‘Fisterra Lighthouse’ ligt op loopafstand en is een bezoekje waard.  

De camperplaats heeft geen voorzieningen en de oprit is vrij smal, waardoor het voor grote campers een uitdaging is om het terrein op te rijden, maar de plek is gratis en de ligging maakt alles goed. 

Camperplaats Barruera 

Camperplaats Barruera ligt in La Vall de Boí (Catalonië).

Het is een gratis camperplaats, die ruimte biedt aan vijftien campers. Barruera is het gehele jaar geopend en bevindt zich op een kindvriendelijke plaats. De parkeerplaats ligt namelijk aan een rivier waar kinderen heerlijk kunnen ravotten in het water er is een speeltuin vlakbij. 

In de omgeving kun je naar hartenlust wandelen, fietsen en vissen.

Camperplaats Barcelona

Hoewel Barcelona een van de grootste steden van Spanje is, is het vanuit verschillende camperplaatsen mogelijk om Barcelona te ontdekken. Een van de goedkopere camperplaats is Montmeló. Vanuit hier wandel je slechts in 10 minuten naar het dichtstbijzijnde treinstation. Voor een retourtje naar het centrum van Barcelona ben je slechts enkele euro’s kwijt. Let op; de staantijd op Montmeló is maximaal 48 uur.

Een duurder alternatief is Area Camper Barcelona Beach. Hier betaal je +- 18 euro in het laagseizoen tot +- 25 euro in het hoogseizoen.

Camping Masnou, gelegen bij het gelijknamige plaatsje El Masnou ligt op ongeveer 11 km van Barcelona af. Met een spoorlijn gelegen aan de andere kant van de weg is dit het ideale uitgangspunt voor een bezoekje aan Barcelona. In ongeveer 30 minuten ben je met Lijn 1 in het centrum van Barcelona.

Camping Tres Estrellas is naast Camping Masnou de dichtst bij gelegen camping bij Barcelona. Met zowel staanplaatsen in de schaduw als direct aan de kust is dit een perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen Barcelona. 

Overnachten bij een boer

Een gouden tip in Spanje: slapen bij (wijn)boeren! 

Espana discovery travel biedt een reisgids inclusief reiskaart aan, met daarin meer dan 250 bijzondere, duurzame camperplaatsen. Deze camperplaatsen zitten in de regio’s Valencia, Catalonië, Aragon, Galicië, Baskenland, Navarra, La Rioja, Ribera del Duero, Andalusië en Extremadura. 

Camperplaats gevonden?

Heb jij jouw camperplaats gevonden? Dan hebben wij nog drie praktische tips voor je. 

  1. Onderzoek, vóór je je camper parkeert, altijd of je er mag overnachten. Zo is wildkamperen in de nationale parken altijd verboden, maar overnachten langs snelwegen toegestaan.
  2. Tolwegen herken je aan de letters AP. Tolvrije snelwegen aan de letter A.
  3. Spanjaarden weigeren gasflessen te vullen die niet in Spanje zijn gekocht. Tip: koop bij de bouwmarkt een reduceerventiel dat aangesloten kan worden op de gasleiding van de camper. In combinatie met een Spaanse gasfles is dit een prijsvriendelijke oplossing.

Meer tips voor jouw campertrip

Wil je meer campertips? Bekijk dan zeker ook onze andere blogs

Wij wensen je alvast veel camperplezier toe!